Glas Javnosti

JOŠ JEDNO NASILJE ALBANACA: Zatvoreno šest jedinica Poštanske štedionice na severu Kosova i Metohije (VIDEO, FOTO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

Takozvana kosovska policija saopštila je da je u četiri opštine na severu na šest lokacija izvela policijsku akciju, prilikom koje je zatvoreno šest ekspozitura Banke Poštanske štedionice.

Kako se ističe u saopštenju, operacija je sprovedena u saradnji i koordinaciji sa relevantnim institucijama tzv. "Kosova" i pravosudnim organima.


"Kosovska policija, po izveštajima institucija za finansijski nadzor, kao što su Finansijsko-obaveštajna jedinica i Centralna banka Kosova, zajedno sa Poreskom upravom tzv. Kosova, na osnovu ovlašćenja nadležnog tužioca, sprovodi policijsku akciju na šest lokacija u četiri opštine na severu Kosova, a to su tzv. Trezor Poštanske štedionice (Banka Poštanske Štedionice) i njenih pet drugih filijala, koje su nelegalno poslovale na području Republike Kosovo", istakli su iz Policije.


Kako su naveli, "akcija protiče bez problema i incidenata".

"Svrha policijske akcije je uspostavljanje reda i zakonitosti, gde je po ovlašćenju nadležnog tužioca zatvoreno šest jedinica takozvane ilegalne poštanske štedionice na severu zemlje", poručuju iz tzv. kosovske policije.


(Foto: Fejsbuk)

Akcija policije, kako se dodaje, rezultirala je zaplenom dokumenata i oko 1.600.000 evra, oko 74.700.000 dinara, oko 19.500 franaka, oko 13.800 američkih dolara, oko 40 australijskih dolara. .

"Šest ekspozitura tzv. „Štedionice poštanske banke“ na severu zemlje je zatvoreno i postavljena su zvanična obaveštenja o njihovom zatvaranju", dodaje se u saopštenju.


Glas javnosti/Kosovo onlajn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR