nedelja 9. novembar 2008.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Veče drugačijih emocija

GRUPA „RIO BEND“ SA PRIJATELJIMA PRIREDILA IZVRSTAN KONCERT U MADLENIJANUMU

Veče drugačijih emocija

Od pesme „Rođeni“, koju su Sanja i Kaliopi otpevale zajedno, preko „Crvenog kofera“, kojom je makedonska pevačica častila domaću publiku, orile su se najlepše eksjugoslovenske rok balade poput „Kad zaboraviš juli“, „Svet je lep kada sanjamo“, „Neću da ispadnem životinja“, „Nisi htela anđela“ i „Obična ljubavna pesma“

Sastav „Rio bend“ sa prijateljima, među kojima su Kaliopi, prvakinja opere Narodnog pozorišta Jasmina Trumbetaš i Kornelije Kovač, uz podršku Mikija i „Čarter benda“ i Gudačkog kvinteta „Akvarel“, priredio je u petak uveče izvrstan koncert na Velikoj sceni teatra Madlenijanum u Zemunu.
Za ovu priliku bend je spremio omiljeni repertoar mnogih generacija odraslih na prostorima bivših jugoslovenskih republika, a bile su to neke od najlepših rok balada koje su bile veliki hitovi u zemlji na brdovitom Balkanu u nekim prošlim vremenima. Prijatelji su sa pevačicom „Rio bend“ Sanjom u duetu izvodili muziku koja je obeležila jedno vreme na ovim našim prostorima u novim aranžmanima i bila je to prilika da se čuju omiljene pesme generacija stasavalih pre „grand kulture“

Od antologijske pesme „Rođeni“, koju su Sanja i Kaliopi otpevale zajedno, preko „Crvenog kofera“, kojom je makedonska pevačica častila domaću publiku, zemunskim pozorištem orile su se najlepše eksjugoslovenske pesme poput „Kad zaboraviš juli“ - „Bijelog dugmeta“, „Svet je lep kada sanjamo“ - „Pilota“, „Neću da ispadnem životinja“ - „Riblje čorbe“, „Srećo, reci“ Maje Odžaklijevske, „Dođe mi da vrisnem tvoje ime“ Olivera Mandića, „Neda“ - „Parnog valjka“ do „Ima jedan svijet“, koju su pevale „Stijene“, „Zlatni dan“ Bate Kovača, koju je obeležila interpretacija Bisere Veletanlić, do pesama „Rio benda“ i hitova „Nisi htela anđela“ i „Obična ljubavna pesma“ grupe „Aerodrom“.

Najlepše rok balade iz vremena kada se na ovim prostorima mirnije i lepše živelo podsetile su publiku da u Beogradu još ima pozitivne energije. Najveći aplauz izazvalo je pojavljivanje makedonske pevačice Kaliopi na beogradskim daskama, a svima onima koji su je toplo dočekali u pozorištu u Zemunu ostaje nada da ćemo je uskoro ponovo videti na nekoj prestoničkoj bini.

Beogradski koncert je prvi u nizu planiranih nastupa širom Srbije i deo projekta koji treba da traje čitavu godinu.“Rio bend“ i prijatelji kasnije će održati slične nastupe i u ostalim bivšim jugoslovenskim republikama. Prvi naredni je u novosadskom Studiju M i zakazan je za 24. novembar uz gostovanja i drugih muzičkih zvezda sa eksjugoslovenskih prostora.

Radio-televizije Vojvodine snimaće pomenuti koncert, a planira se da bude prikazan kao deo novogodišnjeg programa vojvođanskog Javnog servisa.
Da podsetimo, beogradski koncert u pozorištu Madlenijanum snimljen je kako u audio tako i u video-zapisu i biće objavljen u CD i DVD formi, a deo prihoda od njihove prodaje ići će u humanitarne svrhe.