nedelja 9. novembar 2008.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > „Rebelde“ ponovo u areni

„Rebelde“ ponovo u areni

Latinoamerička tinejdžerska grupa „Rebelde“ koja je uspešno nastupila u Beogradskoj areni 7. septembra u okviru svoje oproštajne turneje, ponovo dolazi u Srbiju 18. decembra, najavio je u okviru proslave dve godine zvaničnog rada ove kuće direktor Arene Đorđe Milutinović.
Milutinović je najavio i predstojeće koncerte Emira Kusturice i No smoking orkestra 29. novembra i Alisa Kupera 4. decembra.
Do kraja godine publika će moći da vidi i dva spektakla - „Dida Čarolija“ 21. decembra i „Holidej on ajs - Duško Dugouško na ledu“ od 26. do 28. decembra.

Naredne godine gosti Arene biće Oskarom nagrađeni italijanski kompozitor Enio Morikone 14. februara, za Dan žena (8. marta), kao i prethodnih godina, nastupiće Željko Samardžić, dok 27. marta publiku očekuje dugo očekivan koncert operskog kvarteta „Il Divo“.
U maju dolazi Kineski nacionalni cirkus, a od 1. do 12. jula Arena je domaćin Univerzijade.
Milutinović je sumirajući rezultate kazao da je Arena, za koju mnogi nisu verovali da može da opstane, tokom dve godine rada imala više od milion posetilaca i bila domaćin različitih manifestacija, od koncerata klasične i alternativne muzike, preko sportskih takmičenja i političkih konvencija do spektakla kao što su „Lord of dens“ i „Holidej on ajs“.
On se pohvalio i organizacijom kongresa Asocijacije evropskih arena, čiji je član Beogradska arena postala prošle godine, a već ove joj se pružila prilika da ugosti direktore prestižnih dvorana u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Nemačkoj, Austriji, Italiji, Letoniji...
Milutinović je izrazio zadovoljstvo što se Arena našla i na mapi lokacija koje učenici posećuju na svojim ekskurzijama.