sreda 9. jul 2008.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Digitalno izdanje za globalno tržište

Rambo Amadeus objavio album „Hipišizik metafizik“ u produkciji PGP RTS

Digitalno izdanje za globalno tržište

Alternativni rok muzičar Rambo Amadeus objavio je novi album „Hipišizik metafizik“, saopštio je njegov diskograf PGP RTS. Muzičar je nedavno najavljujući izlazak albuma rekao da se zove „Hipišizik metafizik“, što je inače njegova kovanica „za malog čoveka koji se sve teže snalazi u postindustrijskom, tehnološkom 21. veku“.

- Osim tehnoloških inovacija, 21. vek donosi i emocionalni disbalans koji se ogleda u prikraćenosti da se komunicira uživo - izjavio je Rambo Amadeus u maju kao promoter na konferenciji za novinare povodom takmičenja u viteškim veštinama „Svibor“ u Beogradu.

Tokom rada na svom desetom albumu u martu i aprilu u PGP-ovom Studiju 5, uz pomoć producenta Saše Habića, on je koristio svoj sajt da obavesti javnost o toku snimanja, ali i raznim akcijama koje je trebalo da pospeše nastanak „Hipišizika metafizika“. Tako je Rambo u januaru, pred početak snimanja albuma, objavio broj računa na koji su poštovaoci njegovog rada mogli da novčanim prilozima dobiju status „mecene“ (!) i omoguće mu da „ne popusti u svojim rigoroznim stvaralačkim standardima pred sve banalnim zahtevima tržišta“! Muzičar još navodi da su na albumu gostovale kao prateći vokali u „Pozdravi i čestitke“ i još nekim pesmama pevačice Vladana Marković, Marija Mihajlović, Ivana Pavlović i grupa „Negativ“ i Aleksandra Bijelić. Bio je tu i violončelista Roni Beraha i operski bariton David Bizić, koji su gostovali u pesmi „Holesterol i rokenrol“, koju Rambo opisuju kao „neki oblik radio drame ili operete“. U pesmi „La Negri“ svirao je gitarista Marko Fernandez, „drugar koji živi i radi u Beogradu“. Kao gost albuma „Hipišizik metafizik“ navodi se i crnogorski pop pevač Nenad Knežević-Knez, na čijem je nedavno objavljenom albumu „Otrov i med“ Rambo gostovao u nastavku hita „Đede Niko“ iz 90-ih godina.