ponedeljak 9. april 2012.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Kinezi pokupovali Delonove satove

Kinezi pokupovali Delonove satove

PARIZ - Luksuzni satovi poznatog francuskog glumaca Alena Delona, koji su se našli na aukciji u hotelu Solomon Rotšild u Parizu, prodati su za ukupnu cenu od oko 443.000 evra (590.000 dolara).

Delon nije bio prisutan na aukciji na kojoj je bilo ponuđeno oko 100 satova kao što su Roleks, Kartije i Brajtling koje je on sakupio tokom 50 godina.

Kako je AFP-u saopšteno iz aukcijske kuće "Cornette de Saint Cyr" (Kornet de Sen Sir) obožavatelji i kolekcionari su pokazali veliko zanimanje, a naročito kineski aukcionari jer je Delon u Kini veoma popularan.

Jedan Kinez je na aukciji kupio sat "Audemars-Piguet" koji je Delon nosio u nekim od svojih filmova za 68.750 evra, a i jedan primerak Kartijeovih satova prodat je po istoj ceni.

Pre aukcije u Parizu organizovana je izložba tih satova u Hongkongu.

U novembru kolekcija vina Alana Delona prodata je za ukupnu sumu od 250.412 evra, što je oko 2,5 puta više od očekivanog.

Ovaj 76-godišnji glumac, koji je u sredu operisan zbog srčanih problema, rekao je da je sada želeo da se oslobodi svoje kolekcije jer više voli da uradi to "sada" i da "mrzi posthumne prodaje"".

Rođen 1935. godine, Delon je igrao u oko 100 filmova tokom pet decenija i radio je sa mnogim rediteljima kao što su Lućino Viskonti, Mikelanđelo Antonioni i drugi.