petak 8. jul 2011.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Noelu brat zamalo glavu otkinuo gitarom

Noelu brat zamalo glavu otkinuo gitarom

LONDON - Noel Galager, bivši gitarista grupe "Oejzis", najavio je u sredu u Londonu solo povratak na muzičku scenu sa dva nova albuma.

Muzičar je tek sada, dve godine kasnije, javno progovorio o sukobu s bratom, nekoliko trenutaka pre izlaska na scenu, na koncertu u Parizu.

Svađa je, kako je ispričao, izbila kada je Lijam želeo da na koncertu reklamira svoju odevnu liniju, ali da ne plati.
Upao je u ložu držeći u rukama gitaru "kao sekiru". "Skoro da mi je otkinuo glavu", ispričao je Noel Galager i rekao da mu je tada bilo svega dosta i da je otišao pet minuta pre početka koncerta zbog čega je nastup otkazan, a to je označilo i raspad "Oejzisa".

Njegov prvi samostalni album, pod nazivom "Noel Gallagher's High Flying Birds", treba da izađe 17. oktobra i na njemu je deset numera koje je muzičar proteklih 18 meseci snimao u Londonu i Los Anđelesu.

Dve godine posle burnog razlaza s bratom Lijamom, čime je definitivno okončana njihova saradnja u "Oejzisu", Noel Galager (44) se sprema i na turneju povodom izlaska tog albuma.

Drugi album, koji još nema naslov, Noel Galager je snimio u saradnji sa grupom "Amorfes Androdžines", a u prodaji će se pojaviti 2012.