petak 6. novembar 2009.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Jubilej srpskog kompozitora

RADE RADIVOJEVIĆ SPREMA KONCERT U CENTRU „SAVA“ POVODOM 40 GODINA RADA

Jubilej srpskog kompozitora

Organizatori najavljuju da će 20. novembra u Centru „Sava“ pevati Maja Odžaklijevska, Mira Beširević, Ognjan Radivojević, Ekstra Nena, Merima NJegomir, Luis Stojanović, Čeda Marković...

Kompozitor Rade Radivojević obeležiće 40 godina muzičke karijere koncertom 20. novembra u Centru „Sava“, koji je nazvan „LJubim te pesmama“, kao i njegova trostruka kompilacija objavljena istim povodom ranije ove godine.
Na konferenciji za novinare, na kojoj je najavio svoj svečarski koncert, Radivojević je objasnio da će to biti kruna proslave četiri decenije njegovog rada, a da će se u Centru „Sava“ okupiti mnogi izvođači njegovih pesama.

Kako organizatori najavljuju, na koncertu „LJubim te pesmama“ pevaće Maja Odžaklijevska, Mira Beširević, Ognjan Radivojević, Ekstra Nena, Merima NJegomir, Luis Stojanović, Čeda Marković, Bojan Milanović, Maja Marković, Madam Piano, Sanja Keserović, Žarko Dančuo i glumac Goran Sultanović.

- Kada govore o mojim narodnim pesmama, kažu da ima to nešto što je skriveno u meni što ističe srpski narodni melos, na šta kažem da je i jesam srpski kompozitor. Sve ostalo je nadgradnja i iskustvo. Lepo je kad neko dočeka ovakav koncert i lepo je što je PGP RTS objavio trostruki album, koji, naravno, nije mogao da obuhvati sve, ali je dovoljno da se zaokruži jedna celina. Koncert je kruna svega toga. Uživo će moći da se čuju drugačiji aranžmani od studijskih snimka. Biće dosta energije - rekao je Radivojević.

Koncert je podeljen u četiri različita segmenta, u kojima će pop pesme izvoditi pop bend na čelu sa Radivojevićem, dok će njegove starogradske pesme svirati narodni orkestar Časlava LJubenovića, a narodne trubači Bakija Bakića. Na kraju će zajedno nastupiti svi učesnici koncerta.

Pevačica narodne muzike Merima NJegomir rekla je da joj je čast što se nalazi među Radivojevićevim izabranim izvođačima, dok je pevačica zabavne muzike Ekstra Nena rekla da se radi o retkoj vrsti autora „koji ističe pevača kao nešto posebno, a ne svoju pesmu“.

- Ja nisam siguran da sam prava osoba da govorim o radu Radeta Radivojevića kao insajder koji čak i nije objektivan, ali mogu da kažem da u Centru „Sava“ svi treba da probamo da ugođaj slušanja njegovih pesama napravimo što boljim, da imate o čemu da razmišljate kad odete kući - rekao je kompozitorov sin Ognjan Radivojević.

Veče „LJubim te pesmama“ podržaće i RTS, kuća u kojoj Rade Radivojević radi kao muzički urednik, koncert će biti zabeležen u HD tehnici, a planirano je objavljivanje DVD.