četvrtak 6. novembar 2008.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Eksjugoslovensko veče

„RIO BEND“ I PRIJATELJI SPREMNI ZA SUTRAŠNJI KONCERT U MADLENIJANUMU

Eksjugoslovensko veče

Prvakinji opere Narodnog pozorišta u Beogradu Jasmini Trumbetaš ovo je prvi koncertni iskorak u nešto što nije klasična muzika

Pop grupa „Rio bend“, koju predvode Muki i Sanja Dumonjić, sa svojim gostima spremna je za sutrašnji koncert u pozorišnoj atmosferi na Velikoj sceni teatra Madlenijanum u Zemunu.

Sa svojim mnogobrojnim gostima, među kojima su Kaliopi, Kornelije Kovač, prvakinja opere Narodnog pozorišta u Beogradu Jasmina Trumbetaš, najavljuju koncert, radno nazvan „Veče eksjugoslovenskih pesama“.

Za ovu priliku grupa je spremila pesme koje su bile veliki hitovi na prostoru bivše Jugoslavije u nekim prošlim vremenima. Muziku koja je obeležila jedno vreme na ovim našim prostorima grupa će sa svojim prijateljima izvesti u novim aranžmanima.

- Biće i onih koje u novom izvođenju publika neće prepoznati na „prvu loptu“ - poručuje vođa „Rio benda“ Muki Dumonjić. Pored Dumonjića, ove aranžmane radio je Mirko Kesić.

Prema rečima Mukija Dumonjića, vođe „Rio benda“, „prijatelji“ će sa njihovom pevačicom Sanjom u duetu izvoditi eksjugoslovenske hitove.

Prvakinji opere Narodnog pozorišta u Beogradu Jasmini Trumbetaš ovo je prvi koncertni iskorak u nešto što nije klasična muzika.

- Za mene je ovo bio novi izazov, našla sam se u novoj ulozi i radovala sam se novom žanru. Ipak, ne odustajem od svoje opere, ali duboko u srcu žudim i želim da uradi nešto kao što je ovo - rekla je Jasmina Trumbetaš na pres konferenciji zakazanoj da se najavi koncert i dodala da je u svetu takvih pokušaja bilo i podsetila na duet Monserat Kabalje i Freda Merkjurija iz grupe „Kvin“.

Ona će, pored duetske obrade pesme „Ima jedan svijet“, koju su pevale „Stijene“, izvesti i jednu baladu Slađane Milošević.

„Rio bend“ za ovu priliku radi u „proširenom sastavu“ - u pratnji gudačkog orkestra „Akvarel“. Veče „Rio benda“ u Madlenijanumu ulepšaće gostovanja muzičkih zvezda sa eksjugoslovenskih prostora, a beogradski koncert je prvi u nizu planiranih nastupa širom Srbije i deo projekta koji treba da traje čitavu godinu.“Rio bend“ i prijatelji kasnije će održati slične nastupe i u ostalim bivšim jugoslovenskim republikama.

„Prošireni sastav“ grupe „Rio bend“ ovoga puta čini gudački orkestar „Akvarel“, a sličan koncert u novosadskom Studiju M zakazan je za 24. novembar uz gostovanja i drugih muzičkih zvezda sa eksjugoslovenskih prostora. Da podsetimo, beogradski koncert u pozorištu Madlenijanum biće snimljen kako u audio tako i u video-zapisu i objavljen u CD i DVD formi, a deo prihoda od prodaje istih ići će u humanitarne svrhe.