sreda 6. avgust 2008.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Čola i Seve u Bečeju

Velikogospojinski dani i ove godine pružaju vrhunsku zabavu

Čola i Seve u Bečeju

O koncertima Zdravka Čolića suvišno je govoriti, samo se treba prisetiti prošlogodišnjeg spektakla na „Marakani“. Severinin koncert biće njeno prvo gostovanje u našoj zemlji posle izdavanja albuma „Zdravo, Marija“

Velikogospojinski dani - proslava gradske slave, koju Novobečejci svih nacionalnosti doživljavaju i neguju kao svoju, i ove godine pružaju vrhunsku zabavu za sve ukuse. Ove godine, manifestacija će prvi put trajati punih sedam dana, od 21. do 27. avgusta, a ljubitelju domaće muzike imaće priliku da uživaju u koncertima Zdravka Čolića i Severine. O koncertima Zdravka Čolića suvišno je govoriti, samo se treba prisetiti prošlogodišnjeg spektakla na „Marakani“ i dve pune Arene 2005. godine. Severinin koncert u Novom Bečeju biće njeno prvo gostovanje u našoj zemlji posle izdavanja albuma „Zdravo, Marija“ i zvaničan početak njene turneje po zemljama regiona.

S obzirom na status izvođača, očekuje se da u Novi Bečej u te dve večeri dođe veliki broj njihovih obožavalaca i uopšte ljubitelja zabave i pop muzike.

Novobečejci Velikogospojinske dane opisuju kao nešto između Egzita i Guče, a uz muzičke programe organizatori s ponosom izdvajaju i dva događaja iz likovne umetnosti: Tisku akademiju akvarela, istovremeno i izložbu i prostor za učenje. Akademija traje tokom sedam dana Velikogospojinskih dana, a biće upriličena i izložba beogradske slikarke Biljane Cincarević. Od atrakcija pored obaveznih petoprega i paradnih zaprega, valja izdvojiti i međunarodni meč Srbija-Hrvatska u savate boksu.
Manifestaciju će pratiti i najrazličitiji sadržaji - od teniskog turnira do čikoških akrobacija, od takmičenja majstora riblje čorbe i tamburaških bandi do pop i rok koncerata, od Etno-bazara do moto-susreta.