subota 6. februar 2010.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Pakleni ugođaj sa Krisom Rijom

BRITANSKI BLUZER ODRŽAO JE SINOĆ ODLIČAN KONCERT U CENTRU "SAVA"

Pakleni ugođaj sa Krisom Rijom

I iako je kraj svirke većina prisutnih dočekala na nogama i posle prvog bisa očekivala povratak muzičara na scenu, britanski gitarista ostao je pri stavu da je koji minut duže od sat i po muziciranja i dve pesme na bis prava i mera

BEOGRAD - Britanski bluzer Kris Rija održao je sinoć odličan koncert u punoj dvorani Centra "Sava".
Iako je Rija imao predizvođača, Pola Kejsija, teško je bilo ne primetiti da je publika jedva čekala da se na bini pojavi bluzer zbog čijeg gostovanje je kupila karte i kada je nekoliko minuta pre 21 sat i izašao, odmah je "kupio" simpatije publike.

Na intimnoj bini uz odličan zvuk, bez preterano glamurozne scenografije, koju su činile tri stilizovane gitare kobaltnoplavih tonova, bez agresivnog osvetljenja koje bi odvratilo pažnju od svirke kakvu je vredelo čuti, sem u pesmu "Road To Hell" kada su opuštajuće tonove zamenila jarkocrvena reflektorska svetla, Rija je vrhunski profesionalno odsvirao svoj jednoipočasovni koncert.
Melanholične note, prepoznatljiv polunapukao glas i virtuoznost kakva se i očekuje od muzičara Rijine biografije, učinili su koncert engleskog pevača i gitariste pravim ugođajem za ljubitelje mekšeg gitarskog zvuka.

Iako je ovoga puta beogradska publika bila uzdržanija nego što to ume da bude i najveći deo koncerta mirno sedela, i samo fotoaparatima i mobilnim telefonima, koji su jasno pokazali da je era upaljača na koncertima davno penzionisana, i pokojim vriskom pokazala je da istinski uživa u muzici.

Rija je u Centru "Sava" izveo sve svoje najpoznatije pesme od "Josefine" i "Julia" preko "Looking for the summer", "Where does the blues come from", "Easy Rider" te "Road To Hell", uz koju je publika kao i pre dve godine u Areni najjače reagovala.
Usledio je planirani bis, za koji je Rija izdvojio "On The Beach" i "Let's dance", uz koju je jedan od prisutnih na koncert ponukao ljude u prvim redovima da plešu, doduše stidljivo u početku, a redove iza polovine bine i energičnije.

I iako je kraj koncerta većina prisutnih dočekala na nogama i posle prvog bisa očekivala povratak, a ugašena svetla u sali odavalo utisak da će ga biti, britanski gitarista ostao je pri stavu da je koji minut duže od sat i po muziciranja i dve pesme na bis prava i mera i ostavio Beograđane iznenađenima.

Rija je srpskoj prestonici održao svirku u sklopu turneje na kojoj promoviše album sa najvećim hitovima nazvan "Still Far To Go - The Best of Chris Rea".