petak 5. februar 2010.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Sin Pola Makartnija na turneji

Sin Pola Makartnija na turneji

LONDON - Džejms Makartni (32), sin slavnog člana "Bitlsa" Pola Makartnija, uskoro kreće na svoju prvu turneju na kojoj će izvoditi pesme inspirisane hitovima legendarne liverpulske četvorke.

Mladi Makartni, iz Polovog braka sa prvom suprugom Lindom, održao je nekoliko koncerata u oktobru prošle godine pod pseudonimom Lajt (Light) kako bi se distancirao od svog svetski poznatog oca.

Za svoje pesme, koje je napisao tokom poslednjih deset godina, Džejms Makartni kaže da su inspirisane muzikom "Bitlsa", ali i grupa kao što su "Nirvana", "Kjur" i "Rejdiohed".

- U osnovi je rokenrol. Moje pesme govore o duhovnosti, ljubavi, porodici, o pokušaju pronalaženja smisla u životu i mnogim drugim stvarima - istakao je mladi muzičar, koji svira nekoliko instrumenata.
Džejms je tako krenuo ne samo očevim stopama, već i stopama svojih dveju sestara. Naime, Stela Makartni je poznati modni dizajner, a Meri je uspešan fotograf.

Makartni junior kreće na turneju 25. februara u Liverpulu, gradu gde su "rođeni" Bitlsi, a završiće je 20. marta u Kardifu.