subota 4. septembar 2010.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Kajli najinspirativnija zvezda obolela od raka

Kajli najinspirativnija zvezda obolela od raka

SIDNEJ - Pop pevačica Kajli Minog (Kylie Minogue) je najinspirativnija zvezda obolela od raka dojke zbog spremnosti da otvoreno i iskreno govori o svojoj borbi protiv ove opake bolesti, rezultati su onlajn ankete koju je sprovela kompanija Amoena za izradu ortopedskih pomagala.
Australijska pevačica je otkrila da ima rak dojke 2005. godine i podvrgnuta je hirurškom zahvatu, a potom i hemoterapiji tokom koje je izgubila kosu.
To, međutim, nije sprečilo danas 42-godišnju Minog, koja je karijeru započela kao glumica u TV sapunici, da se samo posle godinu dana vrati na scenu.
Prošle godine je u okviru svetske turneje nastupila u 21 zemlji, a nedavno je izdala i svoj 11. studijski album "Aphrodite".
- Kajli je inspirisala mnoge žene da otvorenije razgovaraju o svojim strahovima i podsticala ih je da veruju u oporavak, izjavila je predstavnica Amoena.
Prema podacima Američkog onkološkog društva i Međunarodne agencije za istraživanje raka, svake godine se u svetu zabeleži 1,3 miliona novih slučajeva raka dojke, bolesti od koje godišnje umre 465.000 žena.
Među zvezdama koje su javno govorile o svojoj borbi protiv raka dojke su i američka pevačica Šeril Krou koja je vodila kampanju za redovne mamograme i britanska glumica Lin Redgrejv koja je umrla početkom godina nakon objavljivanja knjige o svojim naporima da pobedi bolest.
Na listi su se našle i glumice Megi Smit, Kristina Aplgejt, Sintija Nikson (Seks i grad), Idi Falko (Sopranosi) kao i pevačice Melisa Eteridž i Karli Sajmon.