četvrtak 3. jul 2008.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Magija Brazila u Centru „Sava“

Odličnim koncertom Tereze Salgeiro počeo „Summertime džez festival“

Magija Brazila u Centru „Sava“

Bivša pevačica sastava „Madredeuš„ kristalno jasnom bojom glasa pokazala je da za uživanje u muzici nije potrebno poznavati jezik, te da će emocije ako ih interpretacija ima, same naći put do slušalaca

Beogradski „Summertime festival“ otvoren je preksinoć sjajnim koncertom portugalske zvezde Tereze Salgeiro.

Iako je Portugalka stara poznanica beogradske publike i u poslednjih nekoliko godina više puta je punila dvoranu, na preksinoćnjem koncertu Tereze Salgeiro, sala Centra „Sava“ ostala je nepopunjena, što ni najmanje nije omelo pevačicu da pruži nestvaran koncert.
Tereza Salgeiro predstavila se na otvaranju „Summertime festivala“ novim projektom „Voce e Eu“ - (Ti i ja) na kome je sarađivala sa brazilskim bosa nova orkestrom Žoaoa Kristala.

Bivša pevačica sastava „Madredeuš“ kristalno jasnom bojom glasa pokazala je da za uživanje u muzici nije potrebno poznavati jezik te da će emocije, ako ih interpretacija ima, same naći put do slušalaca.
Pevajući neke od najlepših pesama po kojima je muzika Brazila postala svetski brend pevačica anđeoskog glasa mamila je aplauze svakom melodijom. Ne propustivši da svakom pogodnom prilikom naglasi ime umetnika koji je napravio divnu muziku koja joj je omogućila da se iskaže Salgeirova je tokom dvočasovnog koncerta držala u transu publiku kojoj je svojom neobičnom koloriturom u glasu omogućila da nakratko zaista otputuju.

- Istinsko je zadovoljstvo ponovo doći u Beograd- rekla je Tereza na početku koncerta- Došli smo da sa vama podelimo vitalnost, energiju i snagu, a ovoga puta odabrali smo i poseban repertoar, a sa mnom su večeras zaista izuzetni muzičari Septeta Žoaoa Kristala, najavila je umetnica.
Tereza je još jednom pred prestoničkom publikom, kao i nekoliko meseci ranije, kada se predstavila svojim prvim solo projektima „La Serena“ pokazala da ima neverovatan dar da pravim izborom i redosledom srceparajućih balada i veselih melodija koje prosto prizivaju asocijacije na plažu, sunce, hladno piće sa suncobranom, diktira tempo disanja onih koje je prate.

Ostvarujući neverovatno jaku emotivnu vezu sa publikom Salgeirova je sa neopisivom lakoćom povela svoju publiku u jednu astralnu posetu južnoameričkom kontinentu. Ne štedeći svoj pevački dar svakom notom Tereza je budila čula publike željne istinskog doživljaja i kvalitetne muzike.

Grupa „Madradeuš“ čiji je Tereza bila dugogodišnji član i suosnivač 1987. godine, nekoliko puta je nastupala je u Beogradu, a svetsku slavu stekli filmom Vima Vendersa „Lisabonska priča“. Odrasla na tradicionalnom fado zvuku Tereza je priredila jedan od onih intimnih koncerata, čiji se božanstveni zvuci zaista pamte i koji ostaju u srcima i emocijama onih koji su im se posvetili.
Do kraja „Summertima pred domaćom publikom pojaviće se Brenford Marsalis, Markus Miler, vrhunski džez-rok sastav „Return To Forever“, Erja Litinen i Ian Siegal, ali i Najdžel Kenedi, te je za sve ljubitelje istinski kvalitetne muzike u srpskoj prestonici ovo manifestacija koju ne smete da propustite.