utorak 2. novembar 2010.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Porša de Rosi: Bila sam anoreksična

Porša de Rosi: Bila sam anoreksična

LOS ANĐELES- Holivudska glumica Porša de Rosi (Portia de Roši) rasplakala se u šou programu Opre Vinfri (Oprah Winfrey) dok je iznosila šokantne detalje o svojoj anoreksiji, i pričala kako je bila "ponosna" kad je spala na manje od 40 kilograma.

Glumica koja je promenila ime u Porša Dedženeres (DeGeneres) posle venčanja sa svojom parnerkom Elen Dedženeres (Ellen) gostovala je kod poznate voditeljke povodom izlaska iz štampe njenih memoara "Unbearable Lightneš: A Story of Loš and Gain".

- Nije da nisam bila ponosna na to- rekla je u emisiji koja će biti emitovana 1. novembra, na dan izlaska knjige. "To je bio dokaz samokontrole" navela je i precizirala da je živela na 300 kalorija dnevno, preneo je britanski Dejli mejl (Daily Mail).

U to vreme je imala 27 godina i "imala zapanjujuću snagu volje da oslabi na ispod 40 kilograma".

- Samo sam na to mislila. Ni na šta drugo.

Glumica koja se proslavila u seriji "Ali Mekbil" takođe je ispričala da je od kolega i prijatelja krila anoreksiju i to da uzima 20 laksativa dnevno.

Uz anoreksiju, krila je i svoju homoseksualnost. U memoarima piše i o susretu s Elen Dedžeres 2001 i tome kako ju je "ljubav izlečila". Par se venčao 2008. u Los Anđelesu.

- Elen me je naučila da ne obraćam pažnju na mišljenja drugih ljudi. Elen je videla kakva sam iznutra, ispod površine, dosegla moju suštinu i izvukla je napolje- piše u memoarima Porše de Rosi.