nedelja 2. novembar 2008.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Prijatno je pevati mladima

ZVONKO BOGDAN OBEĆAVA SJAJNU ATMOSFERU NA KONCERTU 14. NOVEMBRA U CENTRU „SAVA“

Prijatno je pevati mladima

Pevač starogradskih pesama vojvođanskog ritma Zvonko Bogdan zakazao je koncertu 14. novembra u Centru „Sava“ nazvan „Veče za tamburu“. I kako je rekao najavljujući koncert očekuje dosta mladih ljudi, pored njihovih roditelja koji već nekoliko decenija uživaju u njegovoj pesmi.

Rodonačelnik „panonske šansone i kralj tamburaškog evergrina“, Bogdan je počeo karijeru 1960-ih godina kao student pevajući gostima u beogradskom hotelu „Union“.

- Godinama se bavim sakupljanjem izvornih narodnih i starogradskih pesama i romansi sa našeg govornog područja. Napisao sam i nekoliko pesma u tom duhu. Sve što sam napisao vezano je za određene ljude, događaje i vreme, kaže je Bogdan.

- Moja popularnost kod mlađe publike nije od danas. Ima 10-15 godina kako su mladi počeli da dolaze. Nisam se tome puno iznenadio. Bilo mi je prijatno. Vidim kod njih interes za moju muziku. Imate mlade koji ne gledaju Pink, ne prate modernu muziku, već vole muziku poniklu iz naroda, smatra Bogdan.

Zvonko je obećao da će raditi svoj posao, a da je „publika ta koja donosi atmosferu“.

Zvonko Bogdan posle Beograda treba da nastupi u zagrebačkoj dvorani „Lisinski“ 19. novembra, a najavio je uskoro da će posle 20 godina ponovo nastupiti u LJubljani gde ga, kako je rekao, do sada jednostavno nisu zvali.

Ključne reči: