sreda 2. maj 2012.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Najviše Toni nominacija za film "Once"

Najviše Toni nominacija za film "Once"

NJUJORK - Brodvejska muzička verzija irske ljubavne priče "Jednom" (Once) o strasnoj vezi muzičara iz Dablina i klaviristkinje iz Češke dobio je najviše nominacija za nagrade Toni.

Mjuzikl, koji je adaptacija filma iz 2006. godine, nominovan je u 11 kategorija, uključujući i glavne glumce.

Geršvinov "Porgi i Bes" i opera "Nice Work If You Can Get it" (Lep posao ako možeš da ga dobijes) nominovani su u po deset kategorija, prenele su agencije.

Inovativni komad "Peter and the Starcatćer" (Petar i Zvezdohvatač), koji je svojevrsna prethodnica priči o Petru Panu dobio je devet nominacija.

Nagrade Toni, koje se dodeljuju najboljim mjuziklima i komadima sa Brodveja, biće dodeljene u njujorškom Bikon pozorištu 10. juna.

Među poznatim imenima, u kategoriji najbolji glumac našli su se Filip Sejmor Hofman za "Smrt trgovačkog putnika" Artura Milera, Džejms Erl Džons za "The Best Man" (Najbolji čovek), Frenk LAngela za "Man and Boy" (Čovek i dečak), Džon Litgou za "The Columnist" (Kolumnista).

U kategoriji najbolje glumice, našla se i Stokard Čening za "Other Desert Cities" (Drugi pustinjski gradovi), kao i Sintija Nikson za "Wit".