Glas Javnosti

FOTOŠOP SKANDAL: Kralj varao ženu sa rijaliti zcezdom

Svet
Autor: Glas javnosti

Utisak je mnogih da su Meri i Frederik fotografisani odvojeno, a da su zatim "dodati" na zajedničku sliku.

Evropski dvorovi kao da ne mogu bez fotošop skandala. Jedna takva afera zadesila je dansku kraljevsku porodicu nakon što je u petak objavljena slika kralja Frederika i kraljice Meri. Komentariše se da je slika rezultat fotošopa, ali i odraz realnog stanja u njihovom braku nakon velikog preljubničkog skandala koji ih je zadesio.

Ta slika je njihov prvi zvanični portret otkako su proglašeni za kralja i kraljicu Danske. Podsetimo, bivša kraljica Margareta II abdicirala je u korist svog sina u februaru prošle godine.
Utisak je mnogih da su Meri i Frederik fotografisani odvojeno, a da su zatim "dodati" na zajedničku sliku.
- "Grozan fotošop, tako nespretan", "Je li ovo fotošopirano? Mislim, izgleda kao da su fotografisani odvojeno pa spojeni? Meri izgleda sjajno, a Frederik, pa kralj izgleda kao da se upravo otkotrljao iz kreveta" - komentariše se.
Drugi ističu položaj njene ruke ispred ruke kralja Frederika, tvrdeći da izgleda neprirodno.

- Izgleda da je krajica Meri stavljena na Fredovu fotografiju. Položaj ruku je identičan - pišu na mrežama.

Kao sporni izdvajaju se i detalji iza kraljevskog para odnosno beli stubovi i zlatasta blurovana pozadina. Nekima se slika i dopala iako takođe tvrde da je u pitanju namontirani portret.

Reakcija danskog dvora je da se ne radi o fotošopiranoj slici Meri i Frederika.

Mnogi kažu da fotošop ima i te kako smisla zbog glasina da je kralj varao suprugu sa meksičkom rijaliti zvezdom, Genovevom Kazanovom, sa kojom je viđen u Španiji prošle godine. Slika tako dočarava distancu među njima dok je bliskost veštački napravljena.

Pojedini su primetili da kraljica izgleda veoma hladno pored muža i da je nerado pozirala za ovaj portret.

Danski dvor bio je i u januaru na udaru kritika zbog fotošopirane slike, obavljena je tada slika dece kraljevskog para, princa Vinsenta i princeze Džozefine, za njihov 13. rođendan. Komentarisalo se da je uzeta slika dece sa porodičnog porteta i da je od toga kreiran novi portret.



Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR