Glas Javnosti

U Madridu uglavnom očekivani rezultati, ali i iznenađenje

Tenis
Autor: Glas javnosti

Andrej Rubljov, ruski teniser, plasirao se u osminu finala mastersa u Madridu pobedom nad Alehandrom Davidovičem Fokinom rezultatom 7:6, 6:4. Tom meču prethodilo je veliko iznenađenje jer je Holger Rune poražen od strane Talona Grikspora 6:4, 4:6, 6:3. Posle njih na terenu je bio Karlos Alkaras koji je rutinski savladao Tijaga Sejbota Vajlda 6:3, 6:3.

Nakon što je ređao poraze na prethodna tri turnira Andrej Rubljov konačno se vratio u formu. Nije imao lak zadatak protiv neugodnog Alehandra Daidoviča Fokine, a koliko je meč bio težak videlo se tokom prvog seta.

Ne samo da nije bilo brejka, već nije bilo nijedne brejk lopte. Odlučio je iscrpni taj-brejk tek kada je Andrej stigao do rezultata 12:10. Pre toga je čak pet set lopti propustio Španac.

Dok je u prvom setu falilo brejkova i šansi, u drugom ih je bilo i previše.Odmah su razmenili po jedan da bi potom nizali neiskorišćene šanse da jedan drugom oduzmu servis gem. Prvi je prelomio Rubljov što se ispostavilo i kao presudan trenutak meča.





U osmini finala ruski teniser igraće protiv Talona Grikspora koji je napravio najveće iznenađenje u dosadašnjem toku turnira.

Holandski teniser savladao je Holgera Runea, mladog danskog tenisera, posle borbe u tri seta. Iako je ta pobed veliko iznenađenje, slutilo se da bi Rune mogao da bude eliminisan jer se prethodno namučio protiv Argentinca Marijana Navonea.

Samo tokom drugog seta uspevao je Danac da drži konce, dok je Grikspor u prvom i trećem dominirao zbog čega je zasluženo došao do pobede.

Ulogu favorita bez problema je opravdao Karlos Alkaras. Mladom Špancu bilo je potrebno svega sat vremena i 15 minuta da pošalje kući Sejbota Vajlda iz Brazila.
U drugom setu španski teniser posebno je bio dominantan, poveo je sa 5:0, ali protivnik je uspeo da vrati jedan brejk.


Glas javnosti /S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR