nedelja 12. oktobar 2008.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Kaliopi, Bora i Tanja u Madlenijanumu

„RIO BEND“ I PRIJATELJI NAJAVLJUJU NIZ SPEKTAKULARNIH KONCERATA

Kaliopi, Bora i Tanja u Madlenijanumu

Sa prvakinjom opere Jasminom Trumbetaš grupa će obraditi „Ima jedan svijet“, kada je duet sa Kaliopi u pitanju kao nezaobilazna nametnula se himna „Rođeni“, dok će Bora uz pomoć ženskog vokala „Rio benda“ pokazati kako „muške pesme“ mogu da zvuče sasvim drugačije kada se obrade na pravi način pesmom „Neću da ispadnem životinja“

Mlada beogradska grupa „Rio bend“ sa svojim mnogobrojnim gostima, među kojima su Kaliopi, Kornelije Kovač, Bora Đorđević, prvakinja opere Narodnog pozorišta u Beogradu Jasmina Trumbetaš i Tanja Jovićević, za 7. novembar, u Madlenijanumu najavljuje veliki koncert. Radno nazvan „Veče eksjugoslovenskih pesama“ koncert u pozorišnoj atmosferi na Velikoj sceni zemunskog teatra, imaće i dve reprize 8. novembra na istoj sceni i desetak dana kasnije u Studiju M u Novom Sadu.

Za ovu priliku bend je spremio omiljeni repertoar mnogih generacija odraslih na prostorima bivših jugoslovenskih republika i izvodiće pesme koje su bile veliki hitovi u zemlji na brdovitom Balkanu u nekim prošlim vremenima.

Prema rečima Mukija Dumonjića, vođe „Rio benda“ „prijatelji“ će sa njihovom pevačicom Sanjom u duetu izvoditi muziku koja je obeležila jedno vreme na ovim našim prostorima u novim aranžmanima.

Takođe, sa prvakinjom opere Jasminom Trumbetaš obradiće pesmu „Ima jedan svijet“, koju su pevale „Stjene“, dok se kada je duet sa Kaliopi u pitanju kao nezaobilazna nametnula himna „Rođeni“. Bata Kovač će sa Sanjom izvesti „Zlatni dan“ koju je obeležila interpretacija Bisere Veletanlić, ali ovoga puta na sasvim drugačiji način. Dok će Bora uz pomoć ženskog vokala „Rio benda“ pokazati kako „muške pesme“ mogu da zvuče sasvim drugačije kada se obrade na pravi način pesmom „Neću da ispadnem životinja“.

Za ovu priliku „Rio bend“ radi u „ proširenom sastavu“ u pratnji gudačkog orkestra „Akvarel“.

Veče „Rio benda“, kako u Madlenijanumu tako i u Studiju M ulepšaće gostovanja i drugih muzičkih zvezda sa eksjugoslovenskih prostora, sa kojima je bend još u pregovorima, a beogradski koncert je prvi u nizu planiranih nastupa širom Srbije. Dok „Rio bend“ sa svojim prijateljima kasnije namerava da seriju sličnih koncerata održi i u ostalim bivšim jugoslovenskim republikama.
Beogradski koncert u pozorištu Madlenijanum će biti snimljen kako u audio tako i u video-zapisu i objavljen u CD i DVD formi, a deo prihoda od prodaje istih ići će u humanitarne svrhe.