Glas Javnosti

NATAŠA (44) PREMINULA POŠTO JU JE LEKAR PUSTIO NA KUĆNO LEČENJE: Intervencija u Sremskoj Mitrovici pretvorila se u TRAGEDIJU!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Tragičan slučaj smrti pacijentkinje iz Sremske Mitrovice, Nataše Žabić (44), desio se u četvrtak, nedugo pošto ju je lekar otpustio sa pregleda.

Uzrok smrti se povezuje sa plućnom tromboembolijom, nastale najverovatnije od tromba koji je krenuo iz noge na koju se i žalila.

Lekar je, posle pregleda i prepisane terapije, odlučio da pacijentkinju pusti na kućno lečenje. Međutim, nedugo zatim Nataša Žabić je preminula.

Nataša Žabić je već bila primljena u bolnicu 31. marta zbog sumnje na upalu slepog creva, nakon čega je podvrgnuta operaciji i otpuštena sa bolničkog lečenja. Ponovno se obratila bolnici 25. aprila zbog otečene noge, nakon čega je upućena na kućno lečenje.

Nezvanično se saznaje da je protiv lekara koji je bio uključen u ovaj slučaj podneta krivična prijava, a očekuje se unutrašnja kontrola kako bi se istražile okolnosti vezane za ovu tragediju.


Foto: Privatna arhiva

Brat Nataše Žabić, Saša, kaže da smatra da je njegova sestra preminula usled nebrige lekara.

"Nataša je primljena u bolnicu zbog bolova u stomaku i povraćanja 31. marta. Sutradan je operisana zbog puknutog slepog creva. Iako je izašla iz bolnice 16. aprila, povremeno je imala temperaturu, ali uprkos tome, nije dobila terapiju protiv tromboze. Na otpusnoj listi je imala uput da se u slučaju komplikacija vrati na odeljenje. Nataša je osetila jake bolove u levoj nozi koja je počela da joj otiče. Otišla je u dom zdravlja gde je hitno poslata na hirurgiju zbog tromboze.

Međutim, dežurni doktor je nije primio na odeljenje, poslao je nazad u dom zdravlja, iako je situacija bila ozbiljna. Kroz poznanstvo, uspeli smo da zakažemo pregled kod drugog doktora za sutradan u 8.00 časova.

Nažalost, Nataša je preminula ujutru u 7.00 časova, sat vremena pre zakazanog pregleda. Zvaničan nalaz sa obdukcije je pokazao da je uzrok smrti plućna embolija usled tromba. Smatram da je Natašu ubilo neprimanje u bolnicu gde bi primila potrebnu terapiju", kaže Saša.

Nataša je imala samo 44 godine i iza sebe ostavlja dvoje maloletne dece od 13 i 9 godina.

Nataša će biti sahranjena danas, a porodica je najavila da će podneti tužbu protiv bolnice i lekara.


Očekuje se da će istraga pružiti više informacija o tome kako je došlo do ove nesreće te da će biti preduzete odgovarajuće mere kako bi se osigurala sigurnost i kvalitet zdravstvene zaštite za sve pacijente.

Tokom konferencije za štampu, nosilac liste "Aleksandar Vučić – Sremska Mitrovica sutra" Branislav Nedimović potvrdio je ovu informaciju i rekao novinarima o slučaju u sremskomitrovačkoj bolnici:

"Ne mogu da dam svoj sud, ali ovo je jedna velika sramota. Sramota je da se ćuti, i ja ću pozvati lično na odgovornost direktora bolnice da položi račune svima nama, jer to je najmanje što možemo da dobijemo".

Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR