petak 31. avgust 2012.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Vučević: Sami ćemo ih smeniti

Vučević: Sami ćemo ih smeniti

NOVI SAD - Šef novosadskih naprednjaka Miloš Vučević izjavio je da sednica Skupštine Novog Sada koju je inicirala koalicija oko njegove stranke sa zahtevom za smenu aktuelne gradske vlasti, mora biti održana do 12. septembra, ili će nova skupštinska većina sama organizovati zasedanje i izabrati novo rukovodstvo grada.

Vučević je u intervjuu za "Dnevnik" aktuelnu gradsku vlast optužio da po svaku cenu pokušava da zadrži pozicije iako više nemaju većinu u gradskom parlamentu.

"Ne razumem zašto aktuelna gradska vlast pravi cirkusijadu i iscrpljuju građane Novog Sada i pokazuju da su im najvažnije njihove fotelje", rekao je Vučević, koji nije, kako kaže, za dizanje tenzija već za mirnu primopredaju vlasti.

"Očekujem da se do 12. septembra održi odložena sednica Skupštine grada s predloženim dnevnim redom, a ukoliko se to ne dogodi, mi imamo pravo da sami zakažemo sednicu i da odredimo predsedavajućeg toj sednici na kojoj ćemo birati i novo rukovodstvo", poručio je Vučević.

Šef novosadskih naprednjak je kandidat za gradonačelnika nove koalicije koja najavljuje preuzimanje vlasti u Novom Sadu, a koju, čine i odbornici DSS, SPO, Romske demokratske stranke, odbornici "Dveri Novi Sad" i stranke NOPO, a od srede i odbornici SPS.

Vučević je predstavnike aktuelne novosadske vlasti optužio da "i ovih dana njihovi direktori u javnim preduzećima i pokrajinski funkcioneri zovu druge odbornike i nude ima materijalna bogatstva", dodavši da se nada "da i policija pažljivo prati te događaje".

"Ne isključujem ni mogućnost krivične odgovornosti onih koji u tome učestvuju, kao i onih u stručnim službama Skupštini grada koji budu vršili opstrukciju u održavanju sednice gradskog parlamenta", rekao je Vučević.