sreda 30. novembar 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Nema dogovora oko Jagnjenice

Nema dogovora oko Jagnjenice

Imam naređenje koje moram da izvršim, a vi znate šta to znači, poručio je Kforov oficir

JAGNJENICA - Sastanak izvršnog komadanta Kfora, kako se predstavio, i Slaviše Ristića, predsednika opštine Zubin Potok, završen je bez ikakvog dogovora.

Komadant jedinice Kfora zatražio je od Srba, bezuslovno i odmah, da se povuku sa Jagnjenice, a Kfor će, kako je rekao, na putu Zubin Potok-Kosovska Mitrovica u ovom selu postaviti kontrolni punkt. "Kada postavimo kontrolni put, ljudi će uz kontrolu moći da prolaze ovim putem", rekao je komadant jedinice Kfor.   

"Ja sam oficir i imam naređenje koje moram da izvršim, a vi znate šta to znači", rekao je ovaj oficir, odbijajući da se predstavi imenom i prezimenom.
On je tokom sastanka optužio Srbe da su krivi za nemire koji su se desili ponedeljk.

Slaviša Ristić, predsednik opštine Zubin Potok, rekao je da će okupljeni građani ostati na Jagnjenici, da narod nema poverenja u Kfor i da su međunarodne snage prve napale bez povoda Srbe.

"Ne možemo dozvolimo da Tači ovde na severu uz pomoć vas i Kfora napravi svoju državu. Narod ne želi da ode sa barikade dok se ovo pitanje ne reši i politički i sa prelazima. Ne mogu da vam garantujem da će narod otići kućama", poručio je Ristić.

zoran šaponjić