nedelja 30. januar 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Palma za smenu dva ministra

Palma za smenu dva ministra

JAGODINA - Jedinstvena Srbija je protiv rekonstrukcije vlade, ali će tražiti smenu dva ministra za koje smatra da su loše radili, izjavio je predsednik stranke Dragan Marković, uz napomenu da će imena tih ministara reći predsedniku Srbije Borisu Tadiću.

"Samo želim da poručim Vladi Srbije da mi ne smemo da dozvolimo da se ne štite domaći proizvodi, da se ne štite naši poljoprivredni proizvođači, da se uvozi mleko, da se uništava stočni fond i da poljoprivrednici žive sve teže", rekao je Marković u Jagodini na sednici Izvršnog odbora stranke.

Marković je, kako je prenela jagodinska televizija Palma plus, istakao da ministri čiju će smenu tražiti nisu iz koalicije Socijalističke partije Srbije, Jedinstvene Srbije i Partije ujedinjenih penzionera.

"Zalažemo se za smenu dva ministra, koji, po nama, imaju veliku odgovornost. Ja u ovom trenutku neću da kažem na koja dva ministra mislim, samo ću reći da nisu iz koalicije SPS-PUPS-Jedinstvena Srbija, a imena ću reći predsedniku Borisu Tadiću kada me bude pozvao na razgovor", rekao je Marković, koji je i narodni poslanik i gradonačelnik Jagodine.

Govoreći o Kosovu i Metohiji, Marković je rekao da je Jedinstvena Srbija za odlaganje razgovora Beograda i Prištine dok se ne završi istraga o trgovini ljudskim organima. Prema njegovom mišljenju, u izveštaju Dika Martija, koji je usvojila Parlamentarna skupština Saveta Evrope, Hašim Tači, premijer Kosova, označen je kao ključni čovek u zločinima i kriminalnim radnjama pre i posle sukoba na Kosovu.

"Za nas je Hašim Tači ratni zločinac koji treba da se nađe u Haškom tribunalu i zahtevamo da Euleks što pre sprovede istragu i da nakon toga neko drugi, ispred kosovskih Albanaca, formira tim za pregovore sa Beogradom. Do tada nema razloga da žurimo sa dijalogom i pregovaramo sa ratnim zločincem, jer su takvi pregovori unapred osuđeni na propast", rekao je Marković.

Osvrćući se na štrajk prosvetnih radnika u Srbiji, Marković je rekao da Jedinstvena Srbija zahteva od vlade i sindikata da "koliko danas" postignu dogovor o zahtevima sindikata koji traže povećanje plata u prosveti.

"Za nas je neprihvatljivo da se pregovori sindikata i vlade najavljuju tek za sredu. Iako je danas subota, a sutra nedelja, obe strane moraju sesti i naći se negde na sredini, kako bi prosvetni radnici imali povećanje plata, a vlada imala mogućnost da takav dogovor i realizuje, imajući u vidu stanje u budžetu", rekao je Marković.

Predsednik Jedinstvene Srbije je istakao i da se ta stranka protivi promeni Ustava Srbije koju su predlagale neke parlamentarne stranke.

Komentari

Kaze da ce imena ministara reci predsedniku drzave. Lepo on cak nezna ko postavlja a ko smenjuje ministre. Mislim da je doslo vreme da se Palma odrekne politike jer to nije za njega a njegove viceve i zajebancije moze da prica u Jagodini ali ne i u Narodnoj skupstini. Za kraj cemo mu pozvati Sopena i Betovena da mu budu na ispracaju jer to su jedina dva svetskog glasa muzicara koja nisu svirali nasem pametnom Palmi.