nedelja 30. januar 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > LDP usvaja izbornu platformu

LDP usvaja izbornu platformu

BEOGRAD - Liberalno-demokratska partija održala je sednicu Glavnog odbora, na kojoj je najavila usvajanje izborne platforme stranke "Dogovor za preokret".

"LDP sa ovog Glavnog odbora ulazi u izbornu kampanju sa idejom da proširi svoju politiku i uvede što više ljudi u nju, pobedi srpsku stvarnost u kojoj dominira bezidejnost", navedeno je u saopštenju.

Lider LDP Čedomir Jovanović izjavio je da je Srbiji preko potreban preokret i pozvao sve društvene faktore, uključujući i političke oponente, da na tome rade sa tom strankom.

Jovanović je, na sednici GO stranke u Centru "Sava", rekao da je obaveza LDP da pokrene politiku preokreta i na dogovor pozvao crkvu, političke oponente, sindikate, nevladine organizacije i one koji su nekada učestvovali u prvoj demokratskoj vladi 2001. godine pod vođstvom Zorana Đinđića.

"To je povratak života u politiku. Molim one koji su potrebni našem društvu, a ne našoj politici, da učine sve kako bi se te ideje ostvarile", rekao je Jovanović i dodao da će LDP nastaviti da radi u pravcu razgovora sa svim činiocima društva.

Lider LDP je dodao da je Srbija ušla u izbornu godinu i da ta partija, jedino što može da uradi jeste da se društvu obrati na drugačiji način.

Sednici Glavnog odbora LDP, pod motom "Dogovor za preokret", prisustvovali su nekadašnji lider G17 plus Miroljub Labus, potpredsednik Đinđićeve vlade Žarko Korać, Momčilo Trajković, književnik Svetislav Basara, aktuelni ministar kulture Nebojša Bradić, predstavnici sindikata, NVO, diplomatskog kora.

Komentari

Ako se pod dogovorom smatra da ce sutra da nas prevari onda je LDP najbolji za to. Prevarice i mrtvog Vladana Batica iako su imali potpisan ugovor o mandatu poslanika. Tako se Ceda odnosi prema DOGOVORU.