Glas Javnosti

JAKE TURBULENCIJE pri letu Boeinga 777: Stvari i putnici leteli, jedna osoba POGINULA (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Do ovoga je očigledno došlo usled nekontrolisanog "propadanja" aviona, odnosno nagle promene visine i pravca kretanja

Boeing 777-300ER Singapore Airlines sa 211 putnika i 18 članova posade uleteo je iznad jugozapadne Azije u jake turbulencije, što je za posledicu imalo smrt jedne osobe, potvrdila je singapurska avio-kompanija.
Snimci koji su se pojavili na društvenim mrežama pokazuju ozbiljnost situacije u kojoj su se našli putnici i posada: stvari su razbacane svuda po putničkoj kabini a ima i dosta polupanog inventara aviona. Do ovoga je očigledno došlo usled nekontrolisanog "propadanja" aviona, odnosno nagle promene visine i pravca kretanja.


"Let avio-kompanije Singapore Airlines SQ321, koji je leteo iz Londona (LHR) za Singapur 20. maja 2024. godine, naišao je na snažnu turbulenciju tokom leta. Avion je preusmeren ka Bangkoku i sleteo je u 15:45 časova po lokalnom vremenu 21. maja 2024.

Možemo potvrditi da ima povređenih i jedan smrtni slučaj na letu Boeing 777-300ER. Ukupno je bilo 211 putnika i 18 članova posade na letu.


Singapore Airlines izražava najdublje saučešće porodici preminulog", navedeno je u saopštenju.

Prema podacima servisa za praćenje letova Flightradar24, do incidenta je došlo po preletanju granice između Mjanmara i Tajlanda, na visini od 31.000 stopa (9500 metara).


Avion je naglo izgubio visinu, iz nepravilne promene brzine, ali je posada očigledno uspela da stabilizuje let i prizemi letilicu u Bangkog gde je sleteo i gde je povređenima ukazana medicinska pomoć.
Današnji let SQ321 obavljao je dugolinijski širokotrupni avion Boeing 777-300 ER (9V-SWM, serijski broj 34578), proizveden 2008. godine. Ovaj avion inače nosi boje Star Alliance, čiji je Singapore Airlines član.


Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR