nedelja 29. novembar 2009.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Palma jednoglasno izabran za predsednika

U BEOGRADSKOM CENTRU „SAVA“ JUČE ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA JEDINSTVENE SRBIJE

Palma jednoglasno izabran za predsednika

BEOGRAD - Dragan Marković Palma ponovo je juče izabran za predsednika Jedinstvene Srbije. Više od 3.600 delegata glasalo je za izbor Markovića, a za njegovog zamenika izabran je Petar Petrović. Pored njih, izabrana su i četiri potpredsednika stranke - Olga Zorić, Vojislav Vujić, Srđan Kružević i Ratko Stevanović.

- Našu stranku je priznao ceo svet, što se moglo videti i na skupštini, kojoj je prisustvovao veliki broj ambasadora i stranih predstavnika u Beogradu. Formiranje republičke vlasti sa DS bio je dobar potez, a JS je danas jača nego ikad ranije. Zalažemo se za ekonomski patriotizam i pragmatizam. Međutim, ne sme da se desi da jedan kupac kupi deset ili 15 fabrika, a da od toga devet bude u blokadi - poručio je Marković.

Ivica Dačić, predsednik SPS i ministar unutrašnjih poslova, tvrdi da ono što je u imenu Markovićeve stranke treba da bude ideja vodilja građanima Srbije.
- JS i jedinstvo u Srbiji znače svetu reč, ono što u Srbiji ne postoji - istakao je Dačić.

Pored predsednika SPS, izbornoj skupštini JS prisustvovali su i predsednik Srbije i DS Boris Tadić, potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić, ministri Vuk Jeremić, Petar Škundrić, Žarko Obradović i Verica Kalanović, poslanici Vladan Batić, Meho Omerović, Dejan Radenković, Đorđe Milićević, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, Dragan Jovanović, predsednik opštine Topola iz NS, Aleksandar Antić, šef beogradskih socijalista i veliki broj ambasadora od kojih su govore održali ambasadori Rusije, Švedske i Nemačke.