nedelja 29. jul 2012.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Srbija i Britanija na dva pola po pitanju Kosova

Srbija i Britanija na dva pola po pitanju Kosova

LONDON - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se u Londonu sa britanskim ministrom za EvropuDejvidom Lidingtonom i posle susreta konstatovao da su Srbija i Velika Britanija još uvek na "dva udaljena pola" po pitanju Kosova i Metohije, ali da se nada da će naši argumenti biti uvaženi.

"Mislim da je i on prihvatio moju želju da razgovori budu dosta ozbiljniji nego do sada, da budu na nivou s kojeg ljudi preuzimaju odgovornost", rekao je Nikolić posle susreta sa britanskim ministrom u ambasadi Srbije u Lonodnu.

Nikolić, koji je sa Lidingtonom poslednji put razgovarao u novembru, rekao je da je britanski ministar primetio da on u međuvremenu nije menjao svoju politiku.

"To meni znači, jer zaista nisam menjao politiku. Na žalost, nije ni on. Još smo po pitanju Kosova i Metohije na dva udaljena pola", dodao je Nikolić.

Predsednik Srbije je podsetio da je Ustav Srbije jasan, a da je predsednik prvi koji brani Ustav, koji kaže da je Kosovo i Metohija u sastavu Srbije.

Nikolić je preksinoć u Londonu prisustvovao otvaranju 30. letnjih Olimpijskih igara, a tokom vikenda bodri sropske sportiste u Londonu.

Komentari

Nista cudno. Oni su uvek i bili na suprotnoj strani pola, protiv Srbije.