petak 29. jul 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Priština rezolucijom traži vlast na celom Kosovu?!

Priština rezolucijom traži vlast na celom Kosovu?!

PRIŠTINA - Skupština Kosova usvojila je rezoluciju kojom obavezuje kosovsku vladu da ostvari ustavnu vlast na celoj teritoriji zemlje.

Rezolucija koja je prethodno bila usaglašena na nivou šefova poslaničkih grupa ističe da Skupština Kosova podržava ustavno pravo institucija Kosova da sprovedu ustavnost i zakonitost na celoj teritoriji zemlje. "Skupština se zalaže da institucije Kosova u potpunosti i na celoj teritoriji zemlje ostvaruju reciprocitet u odnosima sa Srbijom", navodi se u rezoluciji.

Skupština je takođe pozvala međunarodnu zajednicu da podrži kosovske institucije u uspostavljanju reda i mira na celoj teritoriji Kosova i istovremeno poziva sve građane, bez obzira na nacionalnu pripadnost da sačuvaju mir, omoguće ostvarivanje ustavnog poretka i vladavinu zakona.

U rezoluciji se od kosovske vlade zahteva da nastavi da ostvaruje ustavna i zakonska ovlašćenja na celoj teritoriji Kosova.

Komentari

Rezoluciju su podrzavali i Srbi u vladi Kosova. Srbi sa juga kosova su birali svoje pretstavnike koji ih zastupaju u vladi Kosova i neka sada ne placu nad svojom sudbinom, to sto su hteli sada mogu da pogledaju.