Glas Javnosti

Izgradnja Nacionalnog stadiona kreće 1. maja!

Društvo
Autor: Glas javnosti

"Kada je stadion u pitanju, fudbal je postao biznis, hoćemo da izgradnjom stadiona dovedemo nove investitore"

Izgradnja Nacionalnog stadiona Srbija počinje 1. maja, a kamen temeljac za izgradnju će postaviti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

To je danas, prilikom gostovanja na TV, otkrio ministar finansija Siniša Mali.

- Prvog maja predsednik Vučić će postaviti kamen temeljac na izgradnju Nacionalnog stadiona. Kada je stadion u pitanju, fudbal je postao biznis, hoćemo da izgradnjom stadiona dovedemo nove investitore. Jedna investicija podstiče drugu. Bio sam u Leskovcu gde je izgrađen stadion i sad oko njega niču fabrike - istakao je Mal i objasnio šta je sve predviđeno programom "Skok u budućnost - Srbija 2027"


Tim programom, Srbija će u okviru ovog programa izdvojiti 18 milijardi evra za investiranje po čitavoj državi.
- Prezentacija koju je imao Vučić oko Ekspa - investiraćemo dodatnih 18 milijardi evra u celu Srbiju do 2027. Predstavili smo program Srbija 2027. Imamo preko 300 projekata: ulagaćemo u Ekspo (stanovi, stadion...). To postaje najveće gradilište u Evropi. Ulagaće se u puteve, zdravstvene ustanove, bio4 kampus. To su svi projekti koje ćemo završiti do 2027. kada ćemo se predstaviti svetu. Bili smo vrlo konkretni u šta ćemo uložiti. Nama je Ekspo samo povod da ulažemo za sve u Srbiju - poručio je ministar finansija.

Glas javnosti /D03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR