četvrtak 28. jun 2012.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Tačijeva policija ranila 20 Srba

Tačijeva policija ranila 20 Srba

KURŠUMLIJA - Najmanje dvadeset osoba povređeno u sukobu sakosovskom policijom na prelazu Merdare. Osmoro ima ustrelne rane od bojeve municije, a jedno je teško ranjeno.

Šestoro zadržano u prokupačkoj bolnici, dvoje u Kuršumliji, a jedan teže povređeni prebačen u Niš. Svi zadržani u bolnici povređeni su bojevom municijom, prenosi RTS.

U prokupačkoj bolnici rečeno je da tačan broj povređenih još nije poznat, jer sanitetska kola još pristižu iz kuršumlijskog doma zdravlja.

Hitna služba Doma zdravlja iz Kuršumlije dovezla je danas 13 ranjenih sa administrativnog prelaza Merdare i ukazana im je lekarska pomoć.

Od toga je 10 ranjenih jutros poslato na Odeljenje hirugije bolnice u Prokuplju, a očekuje se da će tamo i preostalo troje.

Doktor Zoran Vučković kazao je da svih desetoro Srba ima rane od vatrenog oružja, ali da ne zna da li od bojeve municije ili gumenih metaka.

"To su uglavnom teže povrede i zato su svi upućeni na Hirurgiju u Prokuplju", rekao je Vučković.

Kako se nezvanično saznaje, radi se o grupi koja je autobusom krenula na Gazimestan povodom Vidovdana. Na administrativnom prelazu Meradare zaustavila ih je kosovska policija koja pokušala da ih vrati nazad, a zatim je došlo do incidenta i do oružne paljbe na njih.

Bez problema na sever Kosova ušli su preko prelaza Jarinje jutros oko pola pet, ali ih je kod Vučitrna zaustavila kosovska policija, tražeći im potvrde o kosovskom osiguranju za vozila koje nisu imali.
Pripadnici kosovske policijske službe su ih pretresli i kako nezvanično saznajemo, obećali da će ih sprovesti do Gazimestana.

Međutim, umesto do Gazimestana, sproveli su ih do prelaza Merdare i pokušali da ih vrate preko administrativne linije.

Nekolicina putnika izašla je iz autobusa, protestujući što nisu, kao što im je obećano, sprovedeni do Gazimestana, na šta je policija silom, koristeći palice, pokušala da ih vrati u autobus.
Potom su i ostali putnici izašli iz autobusa i došlo je do sukoba u kojem je policija, osim palica, koristila i vatreno oružje.

Komentari

Nikolicu sta cekas?Prelazi sa reci na delo! Ako nista ne cinis za Srbe na Kosovu to ti jednako priznavanju nezavisne drzave Kosovo.
Budi iskren prema Srbima pa da je istina neznam kakva. Ili da se borimo za nasu drzavu i Narod ili da ih predas Siptarima.Treceg izlaza nema. Uradi nesta!