subota 28. maj 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Bramerc : Srbija napravila bitan posao iako kasno

Bramerc : Srbija napravila bitan posao iako kasno

ZAGREB  - Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je da je hapšenjem Ratka Mladića Srbija napravila bitan posao, iako kasno.

"Pre dve sedmice poslao sam negativni izveštaj o saradnji Srbije s Haškim tribunalom. Rekao sam da Srbija može i mora napraviti više ali danas priznajem da je obavljen bitan posao, iako kasno. Mladić je napokon uhapšen, te očekujem da pravda na kraju bude zadovoljena", izjavio je Bramerc napuštajući regionalnu konferenciju državnih tužilaca o ratnim zločinima na Brionima.

Na pitanje novinara postoji li mogućnost da optužnica protiv Mladića bude proširena i na ratne zločine u Hrvatskoj, gde je bio komandant 9. korpusa JNA u Kninu, Bramerc je odgovorio da je njegova kancelarija pre nekoliko meseci uručila amandman za proširenje optužnice sudijama na uvid. "Sada čekamo završetak istrage u Beogradu a kada Mladić bude u Hagu razmotrićemo mogućnost proširenja optužnice", rekao je Bramerc.

On je ponovio da je hapšenje Mladića jako važno pre svega za žrtve. "Hapšenje je doduše došlo jako kasno ali bitno je za sud da je uhapšen jedan od dvojice najbitnijih ratnih zločinaca, ostao je još samo Hadžić", naglasio je Bramerc, izrazivši nadu da će Mladić ubrzo biti izručen Hagu kako bi suđenje moglo da počne što pre.

Komentari

Govece jedno a koliko vam vremena treba da zavrsite sudjenje Seselju.Sto ne pustite coveka na slobodu kada mu ne mozete nista dokazati?