subota 28. april 2012.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Nikolić: Hoćemo da ulažemo u Vojvodinu

Nikolić: Hoćemo da ulažemo u Vojvodinu

ZRENJANIN - Kandidat Srpske napredne stranke (SNS) za predsednika Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u Zrenjaninu da država mora da počne da ulaže u poljoprivredu i da je SNS, dolaskom u Banat pred kraj kampanje, simbolično htela da pokaže koliko je poljoprivreda važna.

"Hoćemo da ulažemo u Vojvodinu jer ona treba da vuče Srbiju i da učestvuje u razvoju Srbije. Vojvodina nije sama, ali ni samostalna i zajedno možemo mnogo da uradimo", rekao je Nikolić na Aerodromu Ečka kod Zrenjanina, gde se, kako je kazao, vidi razvojna šansa koju Srbija ne koristi.
"Zrenjanin ima svoj aerodrom, svoju industrijsku zonu i ako hoćemo da razgovaramo sa razvijenom Evropom i dovodimo velike investitore treba da im obezbedimo da slete svojim avionom tamo gde im je fabrika, tamo gde je moguće. A ovde je, uz malo ulaganja, aerodrom spreman", istakao je Nikolić.

On je aerodrom posetio u društvu bivšeg gradonačelnika i sadašnjeg kandidata SNS za gradonačelnika Zrenjanina Gorana Kneževića i naveo da su investitori u Zrenjaninu mnogo više izgubili poverenje u Vladu Srbije nego u drugim mestima, jer se, kako kaže, zbog političkih obračuna smenjuju ljudi koji umeju i žele dobro da rade.

"Zrenjanin je rođen da se pokrene, samo neka bude radnika koliko ih je bilo pre privatizacija. Nama je cilj, bar u prvo vreme, da po jedno iz svake kuće počne da radi", dodao je Nikolić.

Knežević je istakao da SNS u ovom trenutku ima jasan plan kako da posle izbora 6. maja preuzme odgovornost za javne poslove, povedu zemlju, regiju i Zrenjanin napred.

"Mi kritikujemo Demokratsku stranku, ali ne zato što smo opozicija i što je to naš posao, nego zato što u prethodne četiri godine nisu uradili ništa", dodao je Knežević.