sreda 28. april 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Prostitutka nije dolazila kod radikala?!

ZAMENIK ŠEFA POSLANIČKE GRUPE SRS ALEKSANDAR MARTINOVIĆ TVRDI:

Prostitutka nije dolazila kod radikala?!

BEOGRAD - Zamenik šefa poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Martinović izjavio je juče da odgovorno tvrdi da žena osumnjičena za prostituciju, koja je u februaru uhapšena na ulazu u parlament, nije išla kod poslanika radikala, nego kod poslanika iz druge poslaničke grupe. Pojedini mediji objavili su juče informaciju da je osumnjičena za prostitucija išla kod poslanika SRS Sulejmana Spaha (na slici).

"Kao zamenik šefa poslaničke grupe SRS nisam video nikakve dokaze o tome, sem što se u medijima pominje ime poslanika Sulejmana Spaha i sve dok nam se ne ponude iole relevantni dokazi o tome, odgovorno tvrdim da to nije tačno. Spaho je ozbiljan porodičan čovek koji ima ćerku i unuka i uvek je dostojno reprezentovao SRS", rekao je Martinović.

Prostitutka došla sama?

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je juče da ne zna da li je prostitutka, koju skupštinsko obezbeđenje nije pustilo u zgradu, došla samoinicijativno ili je bila pozvana, te da bi parlament reagovao ukoliko se utvrdi da poslanici imaju veze s nezakonitim radnjama za koje se ona tereti, prenosi Tanjug.
"Ja zaista ne znam da li je lice došlo na sopstveni zahtev, pa je htelo da ode kod nekog poslanika, ili je pozvano. Nema mehanizama da poslanik unapred zna da li je građanin koji mu se najavi u posetu na poternici ili da li se protiv njega vodi istraga", rekla je Đukić-Dejanović novinarima u parlamentu i dodala da poslanici ne mogu imati funkciju organa istrage. Đukić-Dejanović je napomenula da je organi istrage nisu informisali o tome da je bilo ko od poslanika u komunikaciji sa takvim licima ili da je umešan u neke nedozvoljene radnje.
 Đukić-Dejanović je rekla da je u ovoj godini među brojnim građanima koji su dolazili u Skupštinu Srbije bilo četvoro za kojima je raspisana potraga, kao i da je najveći broj njih napravilo saobraćajne prekršaje, te istakla da je slučaj prostitutke potvrda da skupštinska služba obezbeđenja radi svoj posao korektno. Ona je navela da je parlament otvoren za sve građane i da je interes da to i dalje bude, a da pri tom nema incidenata.

 

On je, međutim, u izjavi novinarima u Skupštini Srbije naveo da je juče nezvanično čuo da je osumnjičena za prostituciju tražila poslanika iz neke druge poslaničke grupe, ali nije želeo da otkrije njegovo ime i stranku.
"Ako odemo predaleko u tome, mislim da će biti vrlo degutantno i na kraju krajeva, mislim da najveći deo građana Srbije takve montirane pikanterije zaista ne zanimaju", rekao je Martinović.

Zamenik šefa poslaničke grupe SRS je rekao da je razgovarao sa Sulejmanom Spahom, kome, kako je naveo, veruje na reč da ta osoba nije dolazila kod njega.
"Razgovarao sam sa njim (Spahom) i on mi je potvrdio da to nije tačno. Oni koji optužuju poslanike za takve stvari bilo bi dobro da ponude i određene dokaze", kazao je Martinović.

Na pitanje da li će poslanik SRS biti sankcionisan ako se ipak dokaže da je osumnjična za prostituciju dolazila kod Sulejmana Spaha, Martinović je rekao da će ako se dokaže da je to tačno poslanik biti sankcionisan u skladu sa odlukom nadležnog organa stranke i poslaničke grupe.