četvrtak 28. januar 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Trojica Srba puštena iz pritvora

Trojica Srba puštena iz pritvora

PRIŠTINA - Trojica Srba koji su u utorak uhapšeni u blizini Prištine, pušteni su juče iz pritvora. Takozvana "kosovska policija" potvrdla je da je juče u blizini Miloševa, oko šest kilometara zapadno od Prištine, uhapsila trojicu Srba koji su izjavili da su kontrolori Niš ekspresa i da su kontrolisali autobuse te kompanije koji saobraćaju na Kosovu i Metphiji
  
"Policija" ih je zadržala, sumnjajući da rade za srpsko ministarstvo saobraćaja i da su se lažno predstavljali, i predala nadležnom "sudiji". "Sudija" ih je pustio iz pritvora uz napomenu "da bez licence nadležnog organa poslove kontrolora ne mogu vršiti na teritoriji Kosova".
  
Njih su prethodno u pritvoru posetili i zvaničnici Odbora za zaštitu ljudskih prava i sloboda na Kosovu i Metohiji.
  
Prema informaciji Odbora, oni su izjavili da su imali zadatak da kontrolišu autobus, odnosno odgovorne za autobus koji ima ugovor sa Niš ekspresom.
"Oni su izjavili da imaju odgovarajuće validne dokumente za liniju za koju su odgovorni i da ovu aktivnost obavljaju kao i u drugim zemljama gde imaju slične linije. Rekli su da nisu zaposleni u Ministarstvu soabraćaja Srbije, već u "Niš ekspresu", kaže se u informaciji Odbora.
  
Pritvorenici su izjavili da su posle hapšenja upoznati sa svojim pravima i istakli da je ponašanje "policije" kako tokom hapšenja takođe i u pritvoru bilo korektno.

Ključne reči: