subota 27. avgust 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Šutanovac: Vežbe ROSU su provokacija

Šutanovac: Vežbe ROSU su provokacija

KRALJEVO - Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da su vežbe specijalne jedinice ROSU na severu Kosova i Metohije neprimerena aktivnost i da je očigledno da Priština i dalje želi da drži visok stepen rizika i nervoze.

"Mi treba da ostanemo strpljivi i mudri i da ne nasedamo na takve provokacije, a ovo je očigledno bila negativna provokacija sa željom da se negativno odreaguje i da se opet, ako je moguće, napravi sukob Srbije sa međunarodnom zajednicom. To im ovoga puta nije uspelo", rekao je ministar odbrane Šutanovac.

On je apelovao sve građane Kosova i Metohije da na takve provokacije ne nasedaju, jer je to, kako je istakao, nešto što je već viđeno u prošlosti i što je po pravilu vodilo u pogrešnom smeru.

Odgovarajući na pitanja novinara tokom obilaska radova na pretvaranju vojnog aerodroma Lađevci u civilni, Šutanovac je rekao da je formiranje baze "Jug" kod Bujanovca kao regionalnog centra za obuku za mirovne operacije jedan od značajnih projekata Ministarstva odbrane.

"Nadam se da će ova baza vrlo brzo postati centar za obuku za mirovne operacije za ceo region, rekao je Šutanovac i dodao da u Ministarstvu očekuju više donacija za promenu namene i da će već krajem biti već određenijih naznaka.

Ministar je u četvrtak najavio i da će vrlo brzo na prostoru baze ''Jug'' biti održana vežba pripadnika više vojski.

Komentari

To ti mozes da pricas svojoj zeni i deci a ne nama, pa nismo mi vesla sisali. O kakovim ti to provokacijama pricas, pa nasu armiju nemoze niko provocirati jer je i nemamo, da je imamo onda bi odmah po saznanju da taci salje specijalce na kosovo armija i vojska treba da intervenise kao sto bi to napravila svaka zemlja koja drzi do sebe. Nemate vi muda da pokazete taciju misice a ne danecete da se zamerite zapadu. Zasto da im se zamerimo, jer zato sto bi branili svoje. Vi ste do sada nekoliko puta prekrsili Ustav srbije i za to cete kad tad odgovarati.Ne radi se daklen ovde o nikakovim provokacijama prije bi se reklop da se radi o zajebavanju sa drzavom srbijom koju vi necete da branite.