utorak 27. april 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Štrpce i Osojane dobili signal "Telekoma"

Štrpce i Osojane dobili signal "Telekoma"

BEOGRAD/ŠTRPCE - Stanovnici Štrpca i Osojana su, sinoć nešto pre 22 sata, dobili signal mobilne telefonije "Telekoma Srbije", potvrdio je danas direktor Pošte na Kosovu i Metohiji Ranđel Nojkić.

U tim srpskim enklavama, na obroncima Šare, signal mobilne telefonije isključen je kada su specijalne snage Kosovske policijske službe u petak i u subotu demontirale predajnike 26 srpskih mobilnih operatera na Kosovu.

Nojkić kaže da su u Osojanu najverovatnije radnici "Telekoma" samo spojili presečene kablove jer specijalne jedinice Kosovske policije, kada su onemogućile rad predajnika, nisu odnele opremu.

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović je rekao da ne zna na koji način je signal stigao do tih enklava, ali je dodao da će u svakom slučaju "Telekom Srbije" i dalje tražiti rešenje kako bi se Srbima koji žive u južnoj pokrajini omogućilo da koriste mobilnu telefoniju srpskih operatera.
"Koliko će to biti uspešno, ne znam. Zato je najbolje da oni koji su brutalno ukinuli mrežu vrate sve u prvobitno stanje, nakon čega možemo da sednemo i rešimo to pitanje, što je u obostranom interesu", rekao je Ivanović.