utorak 27. april 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Nikolić: SNS nudi koaliciju

Nikolić: SNS nudi koaliciju

Nije na DS da nam nudi razgovore, nego na nama koji smo najjači, kaže lider SNS

ARANĐELOVAC - Srpska napredna stranka je radila mnogo da pobedi na izborima u Aranđelovcu, a ovi izbori su pokazali da građani Srbije žele promene, izjavio je sinoć lider SNS Tomislav Nikolić.

- Vidi se da su građani Srbije poželeli promene i veoma je važno da im se pruži prilika da biraju, a vidite kako biraju kad im se pruži prilika. Zločinac je onaj ko građanima Srbije sada onemogući da biraju. Mi smo pobedili, videćemo kako će da se stvara ta većina -  rekao je Nikolić. - Ako počne matematika, to će onda biti kao Vlada Srbije i biće veoma loše za građane Aranđelovca. Ja bih voleo da sednu ti ljudi iz Aranđelovca, da razgovaraju otvoreno, kao ozbiljni i zabrinuti ljudi, oni koji žele dobro Aranđelovcu, i onda će sve da bude u redu - dodao je lider SNS.

Na pitanje o mogućoj koaliciji DS sa SPS, Zajedno za Šumadiju gde je G 17 Plus, i LDP, on je ocenio da je ta koalicija "na silu, protiv naroda i protiv građana Aranđelovca".

- Bolje bi im bilo da razgovaraju sa najjačom političkom strankom, a to je u Aranđelovcu, a ja mislim i u Srbiji SNS, pa da se dogovorimo kako će Aranđelovac da krene dalje i kako će da ide bolje, nego da preračunavaju glasove, pa da izračunaju kako da prevare naprednjake - rekao je Nikolić.

Na pitanje ima li mesta za razgovor DS i SNS, Nikolić je odgovorio je da to treba pitati naprednjake iz Aranđelovca, ali da, koliko on poznaje naprednjake, oni razgovore nikada ne odbijaju.
- Nije međutim na DS da nam nudi razgovore, nego na nama koji smo najjači da ponudimo razgovore strankama sa kojima želimo da formiramo većinu - dodao je lider SNS.

Na pitanje da li će to ponuditi DS-u, Nikolić je rekao: "Mislimo da imamo prava da ponudimo manjim strankama, a one neka razmišljaju šta je njihova politička budućnost".