utorak 27. april 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Na izbore 2012.

Programski direktor CeSID-a Đorđe Vuković tvrdi

Na izbore 2012.

Lonvencija PUPS-a, koja je održana u nedelju, pokazala da ne postoji razdor u vladajućoj koaliciji, tako da "verovatno neće biti ničeg novog do 2012. godine

BEOGRAD - Programski direktor CeSID-a Đorđe Vuković  ocenio je da uskoro neće biti novih parlamentarnih izbora u Srbiji, jer je konvencija PUPS-a, koja je održana u nedelju, pokazala da ne postoji razdor u vladajućoj koaliciji, tako da "verovatno neće biti ničeg novog do 2012. godine".

Vuković u izjavi za TB B92 navodi da je odluka Ustavnog suda Srbije, koji je utvrdio da poslaničke blanko ostavke ustanovljene Zakonom o lokalnim izborima nisu u skladu sa Ustavom, u skladu s međunarodnim standardima, ali da je problem u tome što će biti moguće kupovine mandata i prelasci iz stranke u stranku.

Prema Vukovićevim rečima, ukoliko bi se vratili mandati "naprednjacima" na lokalnom nivou, postoji mogućnost destabilizacije i bilo bi prevremenih izbora u nekoliko jedinica lokalne samouprave.

Vuković je rekao da bi do kraja godine trebalo da bude usvojen zakon o finansiranju političkih stranaka, koji bi trebalo da poboljša kontrolu i spreči zloupotrebe u toj oblasti.

On je ocenio da su predstavnici D S S - a bili prisutni na skupštini SNS zbog "pristojnosti budućih koalicionih odnosa i kurtoazije" i da su "naprednjaci" dolaskom Vladimira Cvijana u njihove redove dobili medijsku pažnju.

Međutim, u biračkom telu to ništa ne menja, jer birači nemaju razumevanje za takve prelete, a otvara se i pitanje zašto SNS nema nove vlastite mlade kadrove, prokomentarisao je Vuković.