utorak 27. april 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Koga je tražila prostitutka u Skupštini?

Koga je tražila prostitutka u Skupštini?

Većina poslanika ukazuje da je ulaz u Dom Narodne skupštine otvoren za svakog građanina i smatra da treba reći ko je trebao da bude domaćin Suzane P.

BEOGRAD - Prostitutka u Skupštini Srbije juče je zasenila parlamentarnu raspravu! Poslanici su, pored aktuelnih političkih tema, govorili i o pisanju pojedinih medija, u kojima se navodi da je "u zgradi parlamenta uhapšena Suzana P., za kojom je raspisana poternica zbog bavljenja prostitucijom".

Išla kod Spaha?

Suzana P., bila je najavljena kod poslanika SRS Sulejmana Spaha, nezvanično saznaje Kurir! Poslanik radikala nije želeo da komentariše ove navode.

Markićević: Važno kod koga je bila

Član Odbora za odbranu i bezbednost i poslanik Nove Srbije Miroslav Markićević ocenio je da je dolazak prostituke u srpski parlament pitanje za one koji rukovode radom i redom u toj instituciji.
- Voleo bih da imam više informacija kako su procenili da se ta osoba bavi tim zanimanjem - kazao je Markićević. Prema njegovim rečima, ukoliko se žena koja je dolazila u Skupštinu bavi prostitucijom, to utiče na ugled parlamenta.

Većina poslanika je ukazala da je ulaz u Dom Narodne skupštine moguć za svakog građanina.
Predstavnici parlamentarne većine smatraju da "taj incident" ne treba vezivati za ugled Skupštine i da bi pažnju trebalo usmeriti na to koja je osoba bila "domaćin" prostitutke, dok opozicija ocenjuje da je ulaskom "dotične dame" ugled parlamenta poljuljan.

Šef poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija rekla je da se integritet parlamenta ne narušava time što građanin, "čak iako ga traži policija", dolazi u Skupštinu Srbije tražeći pomoć za rešenje svog problema.

- Ta osoba je zadržana na ulazu u parlament, a mislim da je žena koju policija traži došla kod nekoga tražeći pomoć. Ne bih osuđivala unapred i ne bih to dovodila u vezu sa integritetom parlamenta - kazala je Kolundžija novinarima u Domu Narodne skupštine i dodala da bi trebalo utvrditi istinu, kako se takve stvari ne bi ponavljale.

Prema njenim rečima, ukoliko je neki poslanik povezan sa krivičnim delom ili sa osobom koja se krivično goni, "jeste za njegovu osudu i predstavlja posao za nadležne organe".
Šef poslaničke grupe G17 plus Suzana Grubješić kazala je da bi "pažnju trebalo usmeriti na to ko je pozvao 'dotičnu gospođicu' i videti kako je ona došla u Skupštinu Srbije".

Sa Grubješićevom se složio i šef poslaničke grupe "Napred Srbijo" Tomislav Nikolić koji je kazao da bi trebalo proveriti koji je poslanik primio osobu koja se bavila prostitucijom i "da li je to bilo zbog njenog zanata ili da vidi zgradu".

"Ne mogu da sudim o ovakvim aktima. Za ovo nisam čuo", rekao je Nikolić.
Poslanik Srpske radikalne stranke Aleksandar Martinović rekao je da bi "bilo dobro da predsednica Skupštine i sekretar izađu u javnost sa nekim konkretnim informacijama o tom događaju".

Poslanik LDP Zoran Ostojić izjavio je da ne zna ništa o hapšenju prostitutke i da komentarisanjem tog događaja ne želi da doprinese "sklanjanju mnogo važnijih tema sa dnevnog reda". On je naglasio da prostitutka, svakako, nije išla u poslaničku klub LDP.

Komentari

"ulaskom dotične dame ugled skupštine poljuljan"...!?!...gospodo,taj ugled ste vi danih dana već poljuljali!...a ulazak "dotične dame" je paradigma i simbolika...

"Poslanik LDP Zoran Ostojić izjavio je ...da prostitutka, svakako, nije išla u poslaničku klub LDP." Slazem se i u potpunosti verujem. Da je u pitanju bio mladic, neki mladi zigolo, onda bi LDP i josa poneko mogao biti u pitanju. Ovako, posto se radi o zeni - sigurno nije isla u Poslanicki klub LDP-a.

Bravo Zarko!