utorak 27. april 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Čedini telohranitelji i dalje prete

Čedini telohranitelji i dalje prete

UNS najoštrije osudio poslednji u nizu napad "gorila" lidera LDP Čedomira Jovanovića na novinare i fotoreportere Kurira

BEOGRAD - Hoće li se već jednom stati na put bahatim telohraniteljima Čedomira Jovanovića, pitanje je koje je juče postavila predsednica UNS Ljiljana Smajlović!

- Ne mogu se novinari Kurira tretirati kao novinari drugog reda. Udruženju novinara Srbije je neprihvatljivo da obezbeđenje Čedomira Jovanovića napada novinare i fotografe pomenutog lista dok rade, utoliko pre ako ne mogu da dokažu da je Jovanoviću ugrožena bezbednost od strane tih istih novinara - kaže Smajlovićeva, uz podsećanje na sve incidente koje je ranije imao ovaj list s "gorilama" lidera LDP.

- MUP se tada izvinio obećavši da će prekontrolisati rad svojih radnika. Očekujem da ispune obećanje i da spreče Jovanovićeve telohranitelje da ometaju novinare i fotografe u obavljanju posla, ukoliko taj posao ne ugrožava Jovanovićevu bezbednost - ističe predsednica UNS.

Obezbeđenje Čedomira Jovanovića zapretilo je na brutalan način fotografima Kurira koji su čekali lidera LDP ispred teretane kako bi napravili paparaco fotografije.
K. B.

Komentari

A zasto vi mislite da ste bogom dani i da moze svako kad god mu se cefne nekog da slika. Pa valjda postoji i neka zastita privatnosti, i kad necu da me neko slika, ili treba stalno hraniti malogradjanstinu yijanja u tudje zivote jer SVOJ NEMATE.

Vazno je da NATO ambasador Ceda ima dobar zivot. I to ne dobar, nego najbolji, na vrhunskoj nozi.

Nidje na svetu nema zastite privatnosti na JAVNOM mestu, u kuci ili stanu je druga stvar.

Maki,ovde nije rec samo o nepozeljnom slikanju, vec o direktnom ugrozavanju zivota novinara na duznosti od strane gorila jednog mafijasa i narkomana. Usput ocekujem da se gospodin Homen oglasi i u ovom slucaju kao sto se oglasio ljutito sto su na stadionu momci busili gumenu lutku nazvanu Brankica.

Maki , ne radi se o obicnom gradjaninu.Cedomir Jovanovic je javna licnost i kao takav je predmet
interesovanja fotoreportera i novinara kao i svaka druga javna licnost.U cemu je problem? Ima
on i privatnih trenutaka bez brige,samo me interesuje,zbog cega ga cuvaju tolike "gorile"?Mora
da je mnogo interesantan.