subota 27. mart 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > SNS u utorak o deklaraciji

SNS u utorak o deklaraciji

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) doneće u utorak, 30. marta, na Predsedništvu stranke konačan stav o deklaraciji o Srebrenici.

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić rekao je da SNS ima primedbe na predloženi tekst deklaracije koje će, kako je naveo, izneti u Skupštini Srbije.
- Kakav će konačan ishod biti, odluku će doneti Predsedništvo stranke (SNS) u utorak ujutro - rekao je Vučić i dodao da su naprednjaci imali neformalne konsultacije o tekstu deklaracije.
On je dodao da nijedna primedba SNS nije usvojena, a da nečije primedbe jesu, i da će o tome u parlamentu govoriti predsednik SNS Tomislav Nikolić.
Vučić je rekao da će o stavu o deklaraciji o Srebrenici odlučivati Predsedništvo SNS i da "o tome neće odlučivati ni Boris Tadić ni Vojislav Koštunica".
On je rekao i da očekuje da Nikolić na Predsedništvu SNS u utorak predloži da se dan ili dva posle toga premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću u zgradi vlade uruče prikupljeni potpisi građana za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, i da naprednjaci očekuju reakciju vlade.
Vučić je najavio pokretanje postupka pred Ustavnom sudu Srbije Srbije za ocenu ustavnosti stava 5 člana 102 Zakona o sudijama, uz uverenje da će doći do "obaranja protivustavnog i protivzakonitog reizbora sudija, ali i izbora pre svega predsednika Vrhovnog kasacionog suda".