sreda 26. oktobar 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Izveštaj o pregovorima Beograda i Prištine u četvrtak

Izveštaj o pregovorima Beograda i Prištine u četvrtak

BEOGRAD - Vlada Srbije poslaće u četvrtak, 27. oktobra, Skupštini Srbije izveštaj o pregovorima Beograda i Prištine, na osnovu koga bi u parlamentu trebalo da se razgovara o situaciji na severu Kosova i Metohije.

Kako je posle sastanka šefova poslaničkih klubova izjavio šef poslanika SRS Dragan Todorović, potpredsednica Skupštine Srbije Gordana Čomić obavestila je šefova poslaničkih grupa da je iz Vlade Srbije stiglo obaveštenje da će u četvrtak poslati izveštaj.

Raspravu o situaciji na severu te pokrajine zahtevaju sve opozicione stranke, a juče su tim povodom održana dva sastanaka Kolegijuma parlamenta na kojima nije usaglašeno kada će i na koji način biti reči o toj temi.

Predstavnici vladajuće koalicije saopštili su juče da će sednica na tu temu biti sazvana u najkraćem roku, pošto Vlada Srbije parlamentu dostavi izveštaj o toku pregovora sa Prištinom, na šta je obavezuje nedavno doneta Deklaracija o Kosovu.

Poslanici opozicije su i dalje pri stavu da ne učestvuju u radu Skupštine Srbije, budući da juče nije bilo dogovora o sednici o Kosovu.

Komentari

Da je rezim iskren u tome da povrati Kosovo ne bi radio Islamskoj zajednici i Bosnjacima to sto radi...
Pokusali su da razbiju IZ,lazirali su izbore za Bosnajcko nacionalno vijece,nece da akredituju univerzitet,nece da vrate imovinu IZ,broj zaposlenih u drzavnim ustoanovama obrnuto proporcionalan procentu manjina u manjinskim sredinama,... Pa kako ce Albanci hteti da se vrate u takvu Srbiju???!!! Sloba je otisao ali je rezim isti!!!