petak 26. jun 2009.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Izjasnite se o lokalnim izborima na Kosmetu

SKUPŠTINA ZAJEDNICE SRPSKIH OPŠTINA KIM UPOZORILA VLADU SRBIJE

Izjasnite se o lokalnim izborima na Kosmetu

BEOGRAD - Predstavnici Skupštine zajednice srpskih opština KiM poručili su juče da će pozvati Srbe da bojkotuju predstojeće lokalne izbore u pokrajini, koje su vlasti u Prištini raspisale za 15. novembar. Oni su pozvali Vladu Srbije da se zvanično izjasni o tim izborima uz upozorenje da bi Srbi ako izađu na njih „praktično priznali državu Kosovo“.
Potpredsednik Skupštine zajednica srpskih opština KiM Marko Jakšić upozorava da vlasti u Prištini novcem pokušavaju da privuku Srbe da učestvuju na tim izborima.
- Ćutanje vlasti u Srbiji je znak odobravanja. Svojim pasivnim odnosom prema problemima na KiM, Beograd se odriče svoje južne pokrajine. Kakva je to naša borba pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu ako se ministar Goran Bogdanović slaže da se postave carine na administrativnim prelazima. Suština decentralizacije koja nam se potura je da se od srpskih opština naprave indijanski rezervati koji će nestati - ukazuje Jakšić.
Predsednik Skupštine zajednica Radovan Ničić najavio da će se danas u Gračanici održati Skupština zajednice srpskih opština KiM na kojoj će biti usvojena Vidovdanska povelja.
- Prištinske vlasti nameravaju da prema planu Martija Ahtisarija sprovedu decentralizaciju vlasti u Pokrajini - pojašnjava Ničić.
Podsećajući da je ove godine bilo mnogo incidenata na KiM, LJubomir Kragović, predsednik Odbora za bezbednost Skupštine Srbije, tvrdi da naša vlada ima politiku zabadanja glave u pesak.

Komentari

G-dine Jaksicu,Vama najvise ne odgovara sto ce biti kontrola robe od strane Eulex-a na Kosovu,zatvara vam se mogucnost da i dalje kradete i da se na taj nacin obogatite Vi i Vasi tajkuni,nista vise nije u pitanje,to je to. Srbi ce izaci na glasanje jer su se najzad uverili da je vas stav put ka izolaciji,put ka propasti,put ka obogacivanju pojedinaca na celo sa vama.Dolijali ste i srbima na Kosovu,i nece proci dugo,otkrice vas narod i osuditi,to vas najvise plasi,siguran sam.Pretpostavljam de cete izbeci za Rusiju i tamo se pridruziti vasim istomisljenicima (Miri,Marku),u to sam uveren.

anonimni ne sanjaj
cak i da izadju na zibore sutra prvom prilikom ce se opet prikljuciti srbiji ko i 1913...