sreda 26. maj 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > LDP traži vanrednu sednicu parlamenta o krizi

LDP traži vanrednu sednicu parlamenta o krizi

BEOGRAD - Liberalno-demokratska partija (LDP) traži od premijera Srbije i predsednice Narodne skupštine Srbije hitnu vanrednu sednice parlamenta posvećenu merama za prevazilaženje teške ekonomske i socijalne situacije, saopštio je LDP.

"Predlažemo da se ova sednica održi što pre, a smatramo da je to moguće učiniti već tokom ove radne nedelje. Bez održavanja takve sednice i konkretnog plana, Narodna skupština i Vlada ne bi smele da prekidaju svoj rad i uđu u letnju pauzu", navedeno je u pismu koje je u ime poslaničke grupe LDP predsednik te stranke Čedomir Jovanović uputio Mirku Cvetkoviću i Slavici Đukić-Dejanović.

Prema navodima LDP, poslednji je trenutak za skupštinski dogovor "o tome kako će ova zemlja naći način, iskoristiti potencijale koji postoje među građanima, za ekonomski razvoj, promenu ekonomske politike, pravedniju državnu politiku, zaštitu ljudi koji su danas najugroženiji". O merama za vraćanje Srbije na refomski kurs mora se raspravljati pred građanima Srbije, naglasio je LDP.

"Kao i na početku krize, nudimo konkretna rešenja koja su deo političkog i ekonomskog Dogovora za budućnost", navedeno je u pismu uz podsećanje da LDP slično zahteva i predlaže već dve godine.

Komentari

Ovog narkosa pod hitno u zatvor da drzi hitne sednice sa svojim kolegama.