subota 26. januar 2013.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > SNS: DS laže za Tadićeve troškove

SNS: DS laže za Tadićeve troškove

BEOGRAD - Srpska napredna stranka optužila je Demokratsku stranku da iznosi "notorne laži o trošenju novca iz državne kase kako bi sakrila svoje kriminalne delatnosti vršene tokom boravka na vlasti" i zatražila od administracije predsednika Srbije Tomislava Nikolića da obelodani troškove administracije nekadašnjeg predsednika Borisa Tadića.

Kako se navodi u večerašnjem saopštenju SNS, Demokratska stranka "slično kao i u slučaju Kolubara", iznosi notorne laži o tome koliko je novca potrošeno iz državne kase "kako bi sakrili svoje kriminalne delatnosti koje su sprovodili dok su bili na vlasti i dok su uživali sve moguće privilegije, bogateći se na račun građana".
"Srpska napredna stranka poziva administraciju predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića da izađe u javnost sa egzaktnim podacima o trošenju prethodne, Tadićeve administracije, kao što je to učinilo rukovodstvo Kolubare i Ministarstva energetike, da bi građani videli obim laži i prevara Demokratske stranke", saopštio je SNS.

Reagujući na saopštenje demokrata u kome se navodi da je Tadić podneo ostavku 4. aprila i napustio predsedništvo, SNS je upitala DS da li je celokupna administracija bivšeg predsednika istog dana podnela ostavku i prestala da troši novac građana Srbije. 
"Da li su baš sigurni da je Boris Tadić izašao iz zdanja na Andrićevom vencu 4. aprila i da se više nije vraćao", upitao je SNS.

Kako se dodaje, naprednjaci su od DS-a zatražili da odgovori ko je onda potrošio 80 odsto sredstava predviđenih budžetom za 2012. "s obzirom na to da je Tomislav Nikolić položio zakletvu tek 31. maja 2012".

SNS je zatražila od nadležnih državnih organa da do kraja ispitaju sve malverzacije i kriminalne radnje u koje su bili umešani pojedinci iz prethodnog režima. 
Naprednjaci su istakli da podržavaju administraciju aktuelnog predsednika Srbije koja, kako se navodi u saopštenju, odgovorno i racionalno troši novac iz državnog budžeta za šta je dokaz ušteda od 30 miliona dinara tokom sedam meseci prethodne godine.

Demokratska stranka (DS) saopštila je večeras da su lažne tvrdnje SNS prema kojima je Predsedništvo sa Borisom Tadićem na čelu za pet meseci potrošio 80 odsto sredstava predviđenih budžetom za prošlu godinu.

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić podneo je ostavku i napustio zgradu Predsedništva 4. aprila 2012. godine, podseća u saopštenju DS.

"Svaki građanin zna da pet meseci nije isto što i tri meseca i četiri dana, koliko je Tadić tokom prošle godine bio na funkciji predsednika Srbije", ističu demokrate u saopštenju.

Što se tiče telefonskih računa, kako je saopšteno, jedini koji su prevazilazili norme su oni vezani za međunarodnu saradnju.

To je, kako se navodi, bilo neophodno kako bi se poboljšao međunarodni položaj Srbije devastiran tokom decenija u kojima su ljudi koji su sada ponovo na vlasti vodili ratove, osiromašili i uništili zemlju, i doveli Srbiju na crnu listu svetske politike.