utorak 25. oktobar 2011.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Ratni zločinac Branimir Glavaš na izbornoj listi

Ratni zločinac Branimir Glavaš na izbornoj listi

ZAGREB - Ratni zločinac Branimir Glavaš, koji u BiH izdržava osmogodišnju kaznu zatvora zbog likvidacija srpskih civila po Osijeku 1991. godine, biće nosilac izbornih lista Hrvatskog demokratskog sabora za Slavoniju i Baranju, odlučio je glavni odbor te stranke na sednici u Osijeku.

"Na predsedništvu stranke jednoglasno odlučeno da nosilac lista lista bude hrvatski general i junak rata Branimir Glavaš", rekao je predsednik HDSSB-a, osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, ističući da "od početka progona Glavaša od strane tadašnjeg premijera Ive Sanadera i HDZ-a i izricanja presude za ratni zločin, ne priznaje tu odluku koja je politički montirana".

Šišljagić je rekao da je pre šest godina, kada je osnovan HDSSB, počeo progon njegovog osnivača generala Glavaša, ali i drugih zvaničnika i simpatizera stranke.
"Aktuelna vlast koristila svim sredstvima da onemogući pa čak i zabrani rad HDSSB-a, ali im to nije uspelo, o čemu govore i rezultati na poslednjim lokalnim izborima", rekao je Šišljagić.
On je optužio HDZ da u saradnji s ministarstvima spoljnih i unutrašnjih poslova kalkuliše s izdavanjem pasoša Glavašu i to upravo pred izbore.

"Glavaš je još 24. avgusta predao zahtev, a rok za izdavanje je 30 dana ili se u tom roku mora odgovoriti ako postoje neke prepreke za izdavanjem dokumenata", rekao je Šišljagić.

Zamenik šefa HDSSB-a, osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo izjavio je da za Glavaševe zasluge, ne samo za Slavoniju i Baranju, već za celu Hrvatsku, znaju i građani koji će dati svoj glas stranci koja će Slavoniju i Baranju učiniti najrazvijenijim hrvatskom regionom, za šta postoje svi uslovi.

Prema rečima saborskog poslanika Boro Grubišića, "Glavaš je u ratu odigrao junačku ulogu, jer je Osijek ostao nepokoreni grad, ali su hrvatski vlastodršci dozvolili da se osudi čovek koji je dao nemerljiv doprinos hrvatskoj slobodi".
On je izrazio očekivanje da će HDSSB na izborima osvojiti i više glasova nego 2007.

Saborski poslanik i gradonačelnik Đakova Zoran Vinković izjavio je da je premijerka Jadranka Kosor "Marija Antoaneta koja bi trebala pogledati kako živi narod koji je gladan".
"Današnja Hrvatska podseća na dvor Luja XVI, a na izbornu giljotinu treba staviti Luja i Mariju Antoanetu kako bi nestali iz zgrade vlade. Treba giljotinirati i Robespjera koji želi biti aktualna vlast", rekao je aludirajući na šefa Socijaldemokratske partije Zorana Milanovića. "Glavaš će se vratiti u svoj Osijek i pre nego što se misli, a onda jao progoniocima jer će oni završiti u zatvoru", rekao je Dinko Burić, predsednik Glavnog odbora HDŠB-a.

Komentari

Pa kako moze biti na glasackoj listi ako je gradjanin bosne a ako je gradjanin jedne i druge republike kako onda ne moze biti izrucen hrvatskoj. Ko koga ovde u mozak