subota 25. oktobar 2008.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > SRS šakama po klupama dok govore naprednjaci

RADIKALI I JUČE BLOKIRALI SKUPŠTINU, TRAŽEĆI VRAĆANJE MANDATA

SRS šakama po klupama dok govore naprednjaci

BEOGRAD - Skupština Srbije tek juče popodne počela je da raspravlja o dnevnom redu, tačnije rebalansu budžeta, pošto su radikali sve vreme reklamirali povredu Poslovnika, tražeći da im se vrate mandati poslanika koji su prešli u klub naprednjaka Tomislava Nikolića „Napred, Srbijo“, javljaju agencije.

Tvrdili su i da nema uslova za rad Odbora za finansije koji se juče izjašnjavao o rebalansu budžeta, jer je na njegovom čelu Jorgovanka Tabaković koja je iz SRS-a prešla Nikoliću, te tražili da predsednik Odbora bude radikal. Zoran Krasić je naveo i da Skupština treba odmah da se izjasni o izjavi potpredsednika vlade Božidara Đelića da je parlament „crna rupa“. Predložio je da predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović podnese krivičnu prijavu protiv Đelića, na šta je ona rekla da će od potpredsednika tražiti objašnjenje šta je tačno rekao u Briselu. Kazala je i da Skupština nije u stanju da reši pitanje mandata SRS-a i da su za to nadležni RIK, Administrativni odbor Skupštine i sudovi.

Da još nema saglasnosti o popuni članova skupštinskih odbora i o njihovim predsednicima, ali da ima okvirni dogovor, naveo je Nikolić.

- Klub „Napred, Srbijo“ ima trenutno četiri predsedničke funkcije u odborima, a prema kvotama treba da ima dve i spremni smo da podnesemo ostavku u dva odbora - rekao je Nikolić i ponovio da neće ponuditi ostavku na mesto predsednika Administrativnog odbora, ali da bi voleo da ga smene članovi iz SRS-a i DS-a.

A tokom popodnevne rasprave, radikali su negodovanje kada su za govornicom bili poslanici kluba „Napred Srbijo“ iskazali i to lupajući šakama i ključevima o poslaničke klupe. I mimo upozorenja predsednice da će izricati mere ako ne prestanu, nastavili su.

Ključne reči:

Komentari

ponasanje kao u decijem vrticu.
mozda ih treba vratiti prvo tamo da se nauce lepom i kulturnom ponasanju.
na kraju krajeva takvo ponasanje steti nama obicnim ljudima dok isti koji opstruiraju kasiraju svoje dnevnice
itd,itd,td. dozovite se pameti u ime naroda i drzave srbije