subota 25. avgust 2012.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > SPO prešao na stranu SNS

SPO prešao na stranu SNS

NOVI SAD - Gradski odbor Srpskog pokreta obnove (SPO) doneo je kasno sinoć odluku da napusti postojeću vladajuću koaliciju i da podrži Srpsku naprednu stranku (SNS) u formiranju nove koalicije.

Gradski odbor SNS zakazao je za danas u podne hitnu konferenciju za novinare, na kojoj će biti zvanično potvrđeno formiranje nove vladajuće koalicije, saznaje Beta od izvora iz više stranaka u Novom Sadu.

Prema još uvek nezvaničnim saznanjima, novu koaliciju će predvoditi ta stranka sa svojih 15 odbornika, a činiće je još i sedam odbornika Socijalističke partije Srbije (SPS), šest odbornika Romske demokratske stranke i pet odbornika Demokratske stranke Srbije.

Koaliciju će podržavati i pet odbornika Pokreta Dveri, koji su u međuvremenu isključeni iz te stranke, tri odbornika SPO i jedan odbornik vlaške stranke Nijedan od ponuđenih odgovora (NOPO), koji je takođe isključen iz stranke.

U opoziciji će ostati 15 odbornika Demokratske stranke (DS), 12 odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), pet odbornika Srpske radikalne stranke, kao i jedan odbornik Saveza vojvođanskih Mađara.

Dosadašnju vlast u Novom Sadu činili su DS, LSV, SPS i SPO.