sreda 25. avgust 2010.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Opozicija najavljuje proteste na jesen

Opozicija najavljuje proteste na jesen

BEOGRAD - Lider Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da će ta stranka iduće nedelje započeti razgovore sa Demokratskom strankom Srbije i Srpskom naprednom strankom o organizovanju protesta opozicije.

Ilić je na konferenciji za novinare rekao da situacija u Srbiji nije bila nikad teža i da će zbog toga opozicija organizovati proteste najverovatnije krajem septembra ili početkom oktobra.
"Izbori su jedino rešenje. Bez izbora i nove ekipe koja će postaviti temelje zdrave države, nema spasa", rekao je Ilić ocenivši da "u državi ima milion problema koje nema ko da reši".

On je kritikovao Vladu Srbije jer, kako je rekao, nema ujednačene stavove u nastupu u pregovorima sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda, pošto se neki ministri zalažu za povećanje plata i penzija, a drugi su protiv tog predloga.

Ilić je rekao da više niko ne govori o velikim aferama u kojima je država Srbija izgubila milijarde dinara, dok se istovremeno hapse osobe osumnjičene za zloupotrebe za koje ne postoje dokazi.
Prema njegovim rečima, u slučaju nekadašnjeg direktora "Železnica Srbije" Milanka Šarančića, takođe nema nijednog elementa za krivičnu prijavu koja ga tereti za zloupotrebe u tom preduzeću.
"Poenta je što je jedan visoki funkcioner Demokratske stranke rentao vozove i lokomotive državi. Sad kad su kupljene lokomotive, taj biznismen je ostao bez posla, i onda je krenuo u osvetu", rekao je Ilić.

On je rekao da će mnogi koji su optuženi u aferama biti oslobođeni a nisu utvrđeni elementi krivičnog dela, i da će im zbog toga biti isplaćena odšteta, a za to niko neće odgovarati.