petak 25. maj 2012.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Sastanak Putin-Nikolić na kongresu JR

Sastanak Putin-Nikolić na kongresu JR

MOSKVA - Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastaće se u subotu u Moskvi s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, tokom 13. kongresa partije Jedinstvena Rusija, čija će centralna tema biti izbor novog predsednika stranke.

Putin je po izboru za šefa ruske države istakao da Ustav ne nalaže da podnese ostavku na lidersku funkciju u stranci, ali da će on to učiniti "u duhu onoga što se dešava u političkom životu" Rusije.

Nikolić je juče, takođe, podneo ostavku na članstvo u Srpskoj naprednoj stranci i više nije njen lider, a kako u Moskvu ne ide u svojstvu predsednika Srbije, njegov razgovor sa Putinom imaće neformalni karakter, a novoizabrani predsednik Srbije obratiće se i učesnicima kongresa.

Kongres Jedinstvene Rusije okupiće više od 3.000 učesnika, od čega 671 delegata, 1.600 gostiju, predstavnike 30 delegacije i više od 1.000 akreditovanih novinara, snimatelja i fotoreportera.

Pored Nikolića, kongresu će prisustvovati i potpredsednik Demokratske stranke Srbije Nenad Popović.

Putina bi na čelu partije trebalo da nasledi aktuelni premijer Dmitrij Medvedev koji se 22. maja učlanio u Jedinstvenu Rusiju.